Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğundan bölge ülkelerine yerel Kovid-19 aşısı üretme çağrısı

TAKİP ET

atı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ve Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo Addo, Batı Afrika ülkelerini yeni tip koronavirüse (Kovid 19)...

atı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ve Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo, Batı Afrika ülkelerini yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yerel aşı üretme çağrısı yaptı.

Akuffo-Addo, Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen 59'uncu ECOWAS Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Kovid-19 meselesinin Batı Afrika liderleri için büyük bir baş ağrısı olduğunu belirtti.

Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında Afrika ülkelerine tedarik edilen AstraZeneca aşılarının virüsle mücadele kapsamında yardımcı olduğunun altını çizen Akuffo-Addo ancak alınan miktarların ne yazık ki ECOWAS ülkeleri için yetersiz olduğunu kaydetti.

Akuffo-Addo, ECOWAS'ın yerel Kovid-19 aşısı üretmesi gerektiği çağrısı yaparak Bu nedenle bölgemizde aşı alımı ve üretimi konusunda çalışmaya devam etmeliyiz. Yerli aşı üretmeye çalışan Gana, Nijerya ve Senegal'i teşvik etmeliyiz. dedi.