Batı Şeria'da düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

TAKİP ET

KUDÜS İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentinin doğusunda, İsrailli aşırı sağcı...

KUDÜS İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentinin doğusunda, İsrailli aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir'in de yaşadığı Kiryat Erba Yahudi yerleşim biriminde düzenlenen silahlı saldırıda 1 İsraillinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail acil durum servisi Magen David Adom (Kızıl Davud Yıldızı) tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık görevlileri silahlı saldırıda yaralanan 1'i ağır 5 kişiye olay yerinde tıbbi müdahalede bulunarak yaralıları bölgedeki hastanelere sevk etti. Ağır yaralı olan kişinin daha sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

- Saldırgan etkisiz hale getirildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıda bazı sivillerin yaralandığı kaydedilen açıklamada, İsrail güçlerinin diğer şüphelileri bulmak için bölgede arama başlattığı kaydedildi.

- Ben-Gvir ve ailesi iyi durumda

Bu arada İsrail'de aşırı sağın öne çıkan ismi Milletvekili Ben-Gvir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin ve ailesinin iyi durumda olduğunu duyurdu.

Filistinlilere yönelik düşmanca açıklamalarıyla tanınan Ben-Gvir, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara önderlik ediyor.

Ülkede 15 yıl başbakanlık yapan Binyamin Netanyahu, iktidara yeniden dönmek istiyor. Bu dönüşün anahtarının da yeni hükümetteki bakanlık beklentisi endişeye yol açan Otzma Yahudit lideri aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir'de olduğu basında sıkça yer alıyor.

Otzma Yahudit lideri Ben-Gvir'in ittifak kurduğu Dini Siyonizm Partisi, İsrail'de 1 Kasım Salı günü yapılacak genel seçimlere ilişkin anketlerde, Netanyahu'nun partisi Likud ve Başbakan Yair Lapid liderliğindeki Gelecek Var Partisi'nden sonra üçüncü sırada geliyor.

5 Yaralı batı şeria israil silahlı saldırı