Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinli toprağa verildi

TAKİP ET

Filistin yönetimi, Hamas ve İslami Cihad Hareketi, "İsrail'in Filistinlileri infaz ettiğini" belirtti

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından öldürülen 45 yaşındaki Ahmed Abdülcelil Kahle son yolculuğuna uğurlandı.

Ramallah'ın Ramun beldesinde Kahle için düzenlenen ve yüzlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreni sonrasında tekbirlerle Kahle'nin tabutunu taşıyan Filistinliler, "Kanımızla, ruhumuzla emrindeyiz ey şehit" şeklinde slogan attı.

Kahle'nin yakınları ve akrabaları ise Ramun'da düzenlenen cenaze töreni ve defin sırasında İsrail askerleri tarafından "şehit edilen" Filistinliyi gözyaşlarıyla uğurladı.

- Filistin yönetimi ve Filistinli gruplar tepki gösterdi

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Birleşmiş Milletler'e Filistinliler için uluslararası koruma sağlanması" çağrısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, olaya "İsrail güçleri tarafından yapılan infazı en ağır şekilde kınıyoruz." şeklinde tepki gösterdi.

Hamas ise açıklamasında, "Batı Şeria'da Filistinlileri infaz eden İsrail askerlerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını" talep etti.

Açıklamada, "İsrail, aracından indirdiği bir Filistinliyi oğlunun gözleri önünde infaz ederek, acımasızca öldürmüştür. Bu siyonist terör ve şiddetin tehlikeli bir biçimde tırmanışıdır." ifadelerine yer verildi.

"Dünyanın gözleri önünde bir Filistinlinin İsrail askerleri tarafından infaz edildiğini" belirten İslami Cihat Hareketi ise "Mücahitlerimiz bu faşist saldırı ve 2 haftada 13 insanımızın katledilmesi karşısında uzun süre sessiz kalmayacak." uyarısında bulundu.

- Ne olmuştu?

Filistin Sağlık Bakanlığından sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Ramallah'ın kuzeyindeki Silvad beldesi yakınında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin "şehit olduğu" belirtilmişti.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde "İsrail askerlerinin Silvad beldesinin batı girişinde gerçek mermiyle yaraladığı 45 yaşındaki Filistinlinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği" belirtilirken, görgü tanıkları da "İsrail askerlerinin sözlü tartışmaya girdiği Filistinliyi aracından zorla indirerek yakın mesafeden ateş ettiğini" aktarmıştı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise "bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir Filistinlinin İsrail ordusunda herhangi bir can kaybına neden olmadan etkisiz hale getirildiğini" kaydetmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 2023'ün başından bu yana İsrail askerlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 3'ü çocuk olmak üzere 13 oldu.

Filistin israil