Batı Trakya'da "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı" yarışmasının ödül töreni yapıldı

TAKİP ET

Batı Trakya'da, "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye...

Batı Trakya'da, "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı vesilesiyle İskeçe Türk Birliğinin (İTB) organize ettiği yarışmada dereceye giren ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ödülleri verildi.

İTB'nin merkezinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, "Bu yıl birçok şeyin 100. yılı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, Lozan Antlaşması'nın 100. yılı. Birkaç ay sonra da Başkonsolosluğumuzun faaliyete geçmesinin 100. yılı. Son günlerde birçok faaliyete şahit olduk. Kurum ve kuruluşlar faaliyetler düzenledi. Bu akşam da çocuklarımızın yüreklerine yolculuk yapacağız. Kaleminize ve boya kalemlerinize sağlık diyorum." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Ünal, Filistin'in, dünya devletleri arasında hak ettiği yere gelmesinin zor olmaması gerektiğini ifade etti.

Törene, Başkonsolos Ünal'ın yanı sıra İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Yunan parlamentosunun Türk milletvekili Hüseyin Zeybek ile çok sayıda davetli katıldı.

​Batı Trakya Türk Azınlığı İskeçe İskeçe Türk Birliği Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal YUNANISTAN