BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Ankara il kongresinde konuştu:

TAKİP ET

"Bu ülkede hiç kimse YSK üyelerine hakaret edemez, etmemelidir. Ederse de mutlaka bunun yargıda karşılığı olacaktır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu ülkede hiç kimse YSK üyelerine hakaret edemez etmemelidir. Ederse de mutlaka bunun yargıda karşılığı olacaktır." dedi.

Destici, partisinin Necmettin Erbakan Kongre Salonu'nda düzenlenen Ankara İl Kongresinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen mahkumiyet kararını değerlendiren Destici, yargı sürecinin tamamlanmadığını ve ilk derece mahkemesi kararının istinaf ve Yargıtay aşamasında değişebileceğini söyledi.

Mahkemenin kesin kararının beklenmesi gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Her biri Yargıtay ve Danıştay üyesi olan YSK Başkanı ve üyelerine yine kendisi de bir kamu görevlisi olan belediye başkanı tarafından hakaret edilmesinin kabul edilecek, tasvip edilecek tarafı yoktur. Bu ülkede hiç kimse YSK üyelerine hakaret edemez, etmemelidir. Ederse de mutlaka bunun yargıda karşılığı olacaktır ve bununla da karşılaşacaktır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de siyasi partilerdir. Kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir."

Destici, Türkiye'nin hedef olduğu saldırılara, maruz kaldığı baskılara karşı boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini belirterek, "Biz el ele verdiğimizde, birlik olduğumuzda, değerlerimize sarıldığımızda, hiçbir güç bizi yıkamaz, yok edemez. Bunun için 'Şimdi birlik zamanı, şimdi Büyük Birlik Zamanı' diyoruz." dedi.

- "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Cumhurbaşkanımızdır"

Destici, teröristlerin ve çocuklara cinsel istismarda bulunanların idamla cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

BBP'nin Cumhurbaşkanı adayının da belli olduğunu dile getiren Destici, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Biz Türkiye'nin, Türk milletinin tarafındayız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, doğru taraftayız." diye konuştu.

BBP Ankara İl Kongresi BBP Genel Başkanı Destici Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici