Belarus Dışişleri Bakanı, Türk halkının asrın felaketinin üstesinden geleceğinden emin

TAKİP ET

Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik, Türk halkının dramına kayıtsız kalmadıklarını belirterek, 'Cesur Türk...

Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik, Türk halkının dramına kayıtsız kalmadıklarını belirterek, “Cesur Türk halkının bu yıkıcı doğal afetin sonuçlarının üstesinden geleceğinden eminim.” ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aleynik, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki asrın felaketi depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye’nin Minsk Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Mustafa Özcan’a başsağlığı dileklerini ileten Aleynik, büyükelçilikte depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Aleynik taziye mesajında, Türk halkının dramına kayıtsız kalmadıklarını vurgulayarak, “Bu yas günlerinde Belarus halkı kurbanların aileleri ve yakınlarıyla derinden empati kuruyor, bu felaketten etkilenen bölgelerden gelen her haberi korku ve umutla takip ediyor. Tüm yaralılara acil şifalar, dost Türk halkına bu zor sınavda içtenlikle itidal ve sebat diliyoruz. Cesur Türk halkının bu yıkıcı doğal afetin sonuçlarının üstesinden geleceğinden eminim.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Özcan da, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun arama kurtarma operasyonlarını yürütmek ve yıkıcı felaketin sonuçlarının üstesinden gelmek için Belarus Acil Durumlar Bakanlığı uzmanlarını Türkiye'ye gönderme kararı ve samimi yardımı için Belarus tarafına şükranlarını dile getirdi.




Asrın felaketi Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Aleynik DEPREM