Berlin Teknik Üniversitesinde Müslümanların kurduğu dernek 35. yıl dönümünü kutladı

TAKİP ET

Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesinde Müslüman öğrencilerin kurduğu ASES Derneği kuruluşunun 35. yıl dönümünü...

Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesinde Müslüman öğrencilerin kurduğu ASES Derneği kuruluşunun 35. yıl dönümünü kutladı.

Üniversitenin ana binasındaki salonda düzenlenen törene mevcut dernek üyelerinin yanı sıra derneğin kurulduğu yıllarda faaliyet gösteren eski üye ve yöneticiler de katıldı.

Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ASES Derneği Başkanı Zehra Eres, 35. yıl dönümünü kutlamanın bu derneğin ne kadar canlı olduğunu ve büyüdüğünü gösterdiğini belirterek, “Bunu eski dernek üyelerinin de törene katılmasıyla gördük. Sadece öğrencilik döneminde değil, üniversiteden ayrıldıktan sonra eski öğrencilerin bu derneğe bağlı olduğunu gösterdiler.” diye konuştu.

Biyoteknoloji bölümünde eğitim gören Eres, derneğin üniversitede Müslümanların sesi olduğunu belirtti.

Eres, sadece Berlin Teknik Üniversitesinde değil, şehirdeki diğer üniversitelerde eğitim gören öğrencilerle de temasta olduklarını, Müslüman öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Dernek üyesi Ürdünlü öğrenci Dia el-Said de Berlin’e öğrenim için 7 yıl önce geldiğini, 4,5 yıldan beri de ASES üyesi olduğunu ifade ederek, "Ases benim için bir aile oldu." dedi.

Yenilenebilir enerji alanında eğitimini sürdüren Said, derneğin Almanya dışından Berlin’e gelen Müslüman öğrenciler için bir "koruma alanı" olduğunu kaydetti.

ASES’in kurucuları arasında yer alan Yusuf Pala da geçmişten bu yana derneğin öğrencilere üniversite hayatının kolay geçmesine yardım etmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve akademik alanda faaliyetlerde de bulunduğu anlatarak, "Derneğin 35 yıl sonra da bu hizmetleri sürdürmesini görmek beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte dernek çalışmalarına ilişkin video gösterimi ve gönüllü çalışmalarının önemi hakkında sunum yapıldı.

ASES Başkanı Zehra Eres ASES derneği Berlin Teknik Üniversitesi Müslüman öğrenciller Yusuf Pala