Beylikdüzü Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gündüz Çocuk Bakımevi açıldı

TAKİP ET

Açılışa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı

Beylikdüzü'nde yapımı tamamlanan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gündüz Çocuk Bakımevi törenle hizmete açıldı.

Gürpınar Mahallesi'nde bulunan çocuk bakımevinin açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, 2017'de görev yeri Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın hayatının anlatıldığı kısa video gösterildi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, burada yaptığı konuşmada, Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiği noktaya gittiğini anlattı.

Burasının sarp kayaların arasında ve Pülümür Çayı'nın kıyısında bir kar tünelinin hemen yanıbaşında olduğunu dile getiren Çalık, "Bir çocuktan katil yaratan karanlıkla mücadele eden bir öğretmenin katledildiği noktaya gittim. Necmettin öğretmenin katledilmesi işte o karanlığın sonucuydu. Biz, bugün burada karanlıkları aydınlığa çevirecek bir çocuk bakımevini, kreşini hep birlikte açacağız." dedi.

- "Kreş, anne ile çocuk ilişkisi bakımından da çok önemli"

Selvi Kılıçdaroğlu ise kreş sayısının artmasının ülke açısından iyi olacağını söyledi.

Bakımevinde verilen kaliteli eğitimle ülkenin daha iyi olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kreş, anne ile çocuk ilişkisi bakımından da çok önemlidir. Çünkü anne çocuğunu güvenle bırakacağı bir yer bulduğu zaman çalışma hayatına da atılır, daha kolay istihdam edilir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, katılımcılar Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gündüz Çocuk Bakımevi'ni gezdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Selvi Kılıçdaroğlu Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gündüz Çocuk Bakımevi