Beyoğlu'nda bir kadının bıçaklanıp öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı

TAKİP ET

63 yaşındaki Aysel Bozkurt'u ellerini bağlayıp bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 3 sanığın yargılandığı davada savunmaların ardından ara karar açıklandı - Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedip eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi

Beyoğlu'nda, Aysel Bozkurt'u (63) ellerini bağlayıp bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 3 sanık için "kasten öldürme" ve "yağma" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Solmaz ve Eyüp Korkunç ile 18 yaşından küçük K.K'ye bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı. Duruşmada müdahil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile sanık avukatları da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen Solmaz, olay günü diğer tutuklu sanık Korkunç ile gezmeye çıktıklarını ve maktulün yanına gittiklerini anlattı. Sanık Korkunç'un maktulle fuhuş için anlaşmasının ardından bir apartmana girdiklerini iddia eden Solmaz, arkalarından iki erkeğin geldiğini, maktulün o kişilere "Buraya zorla girdiler." dediğini öne sürdü.

Bu kişilerin kendilerini darbedip paralarını gasbettiğini anlatan Solmaz, olayın ardından paralarını geri almak üzere maktulün evine gittiklerini belirtti.

Solmaz, yolda bulduğu ipi çantasına koyduğunu dile getirerek "Eyüp kadını aldı, getirdi. Apartmana girdik, paramızı istedik. Kadın kendisinde para olmadığını söyledi. Çantasını almaya çalıştık, bağırmaya başladı. Ben elimle ağzını kapattım. Kadir ipi çıkardı, kadının ayaklarını bağladı. Ben de tam hatırlamakla birlikte ya ağzını ya da elini bağladım." dedi.

Tutuklu sanık Eyüp Korkunç ise diğer sanık Solmaz'ın ifadelerinin yalan olduğunu, kendisinin hiçbir şey yapmadığını iddia etti. Solmaz'ın olayı planladığını öne süren Korkunç, olay gecesi öldürme niyetiyle hareket etmediklerini savundu.

18 yaşından küçük K.K. ise olayın yaşandığı gün sanıkların kendisini ısrarla çağırmaları üzerine yanlarına gittiğini ileri sürerek şunları kaydetti:

"Mehmet ile Eyüp kadınla eve girdi, 5 dakika geçince sesler gelmeye başladı, ben de yukarı çıktım. İçeri girdiğimde kadın yerdeydi, Mehmet kadının üstündeydi, Eyüp kadının elini bağlamaya çalışıyordu. Kendilerine kadını bırakmasını söyledim. Ben o kadına hiçbir şey yapmadım. Böyle olacağını bilseydim oraya hiç gitmezdim."

Savunmaların ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedip eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Aysel Bozkurt'un 4 Haziran 2022'de yaşadığı evde ölmüş olabileceği ihbarı üzerine polisin adrese gittiği anlatılıyor. Maktulün yerde yüzüstü haldeyken ellerinin sırtında bağlandığı, ayaklar ve boynunun ise bağlı bulunduğu aktarılan iddianamede, maktulün evine bir hafta önce fuhuş için gittiği belirlenen Mehmet Solmaz'ın gözaltına alındığı kaydediliyor.

Şüpheli Solmaz'ın üzerinde maktule ait cep telefonu bulunduğu ifade edilen iddianamede, Solmaz'ın olaydan bir hafta önce maktulün evine fuhuş için gittiği belirtiliyor.

İddianamede, Mehmet Solmaz (19), Eyüp Korkunç (20) ve 18 yaşından küçük K.K'nin maktulün evine girerek, fikir ve eylem birliği içinde hareketle maktulü darbedip parasını aldıkları, maktulü iple bağladıkları, ağzını bezle kapattıkları, maktulden aldıkları 1500 lirayı aralarında bölüştükleri anlatılıyor.

Sanıkların "kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme", "silahla birden fazla kişi tarafından konutta gece vakti yağma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.


Aysel Bozkurt beyoğlu cinayet dava