Beypazarı'nda "Gençler İçin Gençlik Söyleşileri"

TAKİP ET

Beypazarı Müftüsü Ahmet İnciler, Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle "Gençler İçin Gençlik...

Beypazarı Müftüsü Ahmet İnciler, Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle "Gençler İçin Gençlik Söyleşileri"nde buluştu.

Okulun konferans salonundaki söyleşi, son sınıf öğrencisi Sefa Eray Eken'in depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların ruhlarına armağan edilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, öğrencilerle yaptığı söyleşide, kırk yıldır Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptığını, imamlık, vaizlik ve son 25 senedir müftülük görevinde bulunduğunu belirtti.

Müslümanın yaşadığı sürece örnek gösterilen bir kişilik olması gerektiğini vurgulayan İnciler, "Müslüman yaptığı her işte, hayatın hangi alanında yer alıyorsa alsın, en iyisi düzgünü olmalıdır. İşte Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem, işini düzgün yapanlarla yapmayanları ortaya koydu. Bizim hayatımızda örnek aldığımız, alacağımız rol modelimiz, örneğimiz, önderimiz Hz . Muhammed'dir. Siz İmam Hatipliler de bu ülkenin örnek rol modellerisiniz." dedi.

Müftü İnciler, Beypazarı Müftülüğü olarak deprem bölgesine 10 din görevlisi gönderdiklerini, din görevlilerinin bölgede cenazelerin defin işlemlerinin yapılmasında, depremzedelere manevi destek sağlanmasında ve yardım malzemelerinin ulaştırılmasında görev aldıklarını kaydetti.




Ankara BEYPAZARI