Beyzbol-softbol ve bayrak futbolunun Los Angeles 2028'e dahil edilmesi

TAKİP ET

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin: "Bu branşlarda olimpiyat oyunlarına katılmak ve söz konusu branşları ülkemizde geliştirmek adına çalışmalarımıza bugünden itibaren hız veriyoruz"

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na dahil edilen beyzbol-softbol ve bayrak futbolunu (kadınlar korumalı futbol) Türkiye'de geliştirmek adına çalışmalara hız vereceklerini belirtti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Hindistan'ın Mumbai kentindeki 141. oturumunda beyzbol-softbol, kriket, bayrak futbolu, lakros ve squash branşlarının, Los Angeles 2028'e dahil edilmesini kararlaştırdı.

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyzbol-softbol ve bayrak futbolunun federasyonları çatısı altında yer aldığını hatırlattı.

Şahin, IOC'nin kararına ilişkin, "Tüm camiamıza ve spor teşkilatımıza hayırlı olsun. Bu branşlarda olimpiyat oyunlarına katılmak ve söz konusu branşları ülkemizde geliştirmek adına çalışmalarımıza bugünden itibaren hız veriyoruz. Değişimi ve yükselişi hep birlikte izleyeceğiz. Türkiye Ragbi Federasyonu çatısı altında bulunan 7'li ragbi, beyzbol-softbol ve kadınlar korumalı futbol olimpik branşlarda faaliyetlerini sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

2028 Los Angeles Olimpiyatları beyzbol-softbol Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin