Bilardoda hedef Avrupa Şampiyonası'nda madalya rekoru

TAKİP ET

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan: "Erkekler, kadınlar, artistik ve küçük masa olmak üzere tüm branşlarda çok büyük bir şampiyona bu. Burada çok sayıda madalya alarak rekor kırmak istiyoruz" - "Türkiye, Almanya'da düzenlenen Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda 7. kez şampiyon oldu, bu büyük bir başarı"

FATİH GAZİOĞLU - Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 6-16 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacak Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda madalya rekoru kırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce yapılan Avrupa şampiyonalarında Türk sporcuların defalarca birincilik kürsüsüne çıktığını belirterek, "Önümüzdeki nisan ayında Antalya'da Avrupa Bilardo Şampiyonası yapılacak. Tüm disiplinlerde 28 masayla oynanacak. Erkekler, kadınlar, artistik ve küçük masa olmak üzere tüm branşlarda çok büyük bir şampiyona bu. Burada çok sayıda madalya alarak rekor kırmak istiyoruz." diye konuştu.

Almanya'nın Viersen şehrinde düzenlenen Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda Türkiye'nin 7. kez şampiyon olduğunu hatırlatan Ercan, şunları kaydetti:

"Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir'den oluşan milli takımımız dünya şampiyonu oldu. Üst üste üçüncü defa kazandık ve bu toplamda yedinci dünya şampiyonluğumuz. Bu çok güzel bir duygu. Her sene farklı sporcularımız şampiyon oldu, bu da bizim için çok değerliydi. Milli takımlar olarak 8 defa bu organizasyona katıldık ve bunun 7'sini kazandık. Bu büyük bir başarı. Her sene kürsüdeyiz. İstiklal Marşı'mızı dinlettiğimiz gün, marşımızın yazılmasının 102. yıl dönümüydü. O açıdan çok mutluyum."


- "Bilardonun okullarda seçmeli ders olarak okutulması projemiz devam ediyor"


Ersan Ercan, bilardonun 365 gün oynanabilen, hava şartlarından etkilenmeyen, zeka geliştirici bir oyun olduğunu anlattı.

Bilardonun bilinirliğinin Türkiye'de çok arttığını aktaran Ercan, "Bilardo analitik düşünceyi geliştiren mükemmel bir spor. Birçok veli artık çocuklarının bilardo oynamasını istiyor. Çünkü bilardo matematik, fizik, geometri ve psikoloji dörtgeninde birleştiği zarafet ve akıl oyunları üzerine kurgulanmış bir spor branşı. Okullarımızda yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bilardonun okullarda seçmeli ders olarak okutulması projemiz devam ediyor. Bunu da gerçekleştirebilirsek çok mutlu olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ersan Ercan, Ankara Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi'nin dünyada eşi benzeri olmayan bir tesis olduğunu söyledi.

"Bu tesis benim en büyük hayalimdi" diyen Ercan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm vaatlerimi gerçekleştirdim. Bu tesis 9 yıl önceki seçim konuşmamda da vaatlerim arasındaydı. Bunu gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum. Bu tesis Türk bilardosuna çok büyük bir ivme kazandırdı. Tesis Gölbaşı ilçesinin tanınırlığını artırdı, turizme katkı sağladı. Organizasyon zamanı otellerde yer kalmıyor. Tabii bu tesisin yapımında Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Gölbaşı Belediye Başkanı Sayın Ramazan Şimşek'in katkısı çok büyük oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum."



AA muhabiri Ersan Ercan Türkiye Bilardo Federasyonu