Bingöl'ün Karlıova ilçesinde deprem

TAKİP ET

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğü, 2 güvenlik korucusunun yaralandığı, tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada da, "Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirlenmiştir" denildi.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü önce 5,9 sonra ise 5,8 olarak duyurdu.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci,"Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. 4 kişi kurtarıldı. Şehir merkezinde hasar yok. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir'' ifadelerine yer verdi.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler.  Süreci yakından takip ediyoruz'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Twitter hesabından:

"Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz.''dedi.

deprem bingöl deprem son dakika haber