Bireysel uygulama eğitimi olan bazı kurslarda yüz yüze eğitim devam edecek

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslarda birebir yapılan uygulama eğitimleri yüz yüze eğitim devam edilebilecek. Sürücü kursu direksiyon eğitimi, iş makineleri uygulama eğitimi, pilot yetiştirme uygulama eğitimi, gemiadamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerle birebir yapılan programlar eğitimlerine yüz yüze devam edebilecek.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden illere gönderilen yazıda, yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen özel öğretim kurumlarında uygulama eğitimi bulunan kimi kurslarda yüz yüze eğitime devam edileceği duyuruldu.

Direksiyon eğitimi, iş makineleri, pilot ile gemiadamı yetiştirme kursları uygulama eğitimlerine yüz yüze devam edebilecek.

Ayrıca, çeşitli kurslar kapsamında bulunan piyano kursu gibi eğitimi kursiyerle birebir yapılan programlarda maske, mesafe, hijyen tebirlerine uyarak yüz yüze yapılabilecek.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü yazılı açııklamasında;

''Yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen özel öğretim kurumlarında uygulanan öğretim programlarında uygulama eğitimi bulunanlar (motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon uygulama eğitimi, iş makineleri sürücü eğitimi kursu uygulama eğitimi, pilot yetiştirme kursu uygulama eğitimi, gemiadamı yetiştirme kursu uygulama eğitimi, çeşitli kurslar kapsamında bulunan ve piyano kursu öğretim programı gibi eğitimi kursiyerle birebir yapılan programlar) Kılavuzda yer alan şartların sağlanması, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kuralları ve Genelgede yer alan kısıtlamalara titizlikle riayet edilerek kurumların ve kurumda kaydı bulunan kursiyerlerin de talebi doğrultusunda bireysel olarak yapılan uygulama eğitimlerine devam edilebilecektir.'' ifadelerine yer verdi.

yüz yüze eğitimin devam edeceği kurslar sürücü kursu direksiyon uygulama eğitimi iş makineleri sürücü eğitimi kursu uygulama eğitimi pilot yetiştirme kursu