Blinken, Ukrayna konulu BMGK toplantısında deprem bölgelerine yardımı gündeme getirecek

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Ukrayna konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bakanlar...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, Ukrayna konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bakanlar toplantısında, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgelere insani yardım konularını da görüşeceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, Rusya'nın Ukrayna'yı acımasız bir şekilde, geniş çaplı işgalinin bir yılı münasebetiyle, Ukrayna konulu BMGK bakanlar toplantısına katılmak üzere 23-24 Şubat tarihlerinde New York'a gidecek.” ifadelerini kullandı.

Price, Blinken’ın Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerle Ukrayna'ya sağlanan askeri, insani ve ekonomik yardımları konuşacağını kaydetti.

Blinken'in, BMGK toplantısı sırasında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne bağlılıklarının altını çizeceğini ve uluslararası toplumu Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için BM’nin attığı adımları onaylamaya çağıracağını belirten Price, “Bakan ayrıca, son depremlerin ardından Türkiye ve Suriye halkına yönelik insani yardım ve insani yardıma erişimin artırılması gereğini de ele alacak.” bilgisini paylaştı.

Price, Blinken’ın BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceğini ve küresel gıda krizini gidermenin önemli bir yolu olan Karadeniz Tahıl Girişimini görüşeceğini de aktardı.



ABD Rusya Ukrayna