Blok zincir alanında kadın girişimciliğinin artırılmasını amaçlayan proje Davos'ta tanıtıldı

TAKİP ET

Kripto varlık platformu Bitget, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Web3 Hub Davos etkinliğinde, blok zincir...

Kripto varlık platformu Bitget, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Web3 Hub Davos etkinliğinde, blok zincir finansman piyasasında kadın girişimciliğinin artırılmasını hedefleyen "Blockchain4Her" projesini duyurdu.

Platformdan yapılan açıklamaya göre proje, cinsiyet eşitliğinin kadınlar aleyhine sınırlı olduğu blok zincir finansman piyasasında, bu olumsuzluğun giderilmesini amaçlıyor.

Bu kapsamda, "Kadın Girişimci Kuluçka Programları ve Pitching Yarışmaları" ile kadın girişimciler için özel olarak tasarlanmış programlar başlatılarak kapsamlı destek, mentorluk ve kaynak sağlama yoluyla kadınların blok zincir sektöründe gelişmeleri ve başarılı olmaları planlanıyor.

Proje kapsamında, kadınların başarılarını kutlamak için "Blok Zincirdeki Kadınlar Zirvesi ve Ödülleri" etkinliği düzenlenecek. Zirveyle, kadın girişimcilerin iş bağlantısı fırsatlarının artırılması hedefleniyor.

"Elçilik Programı" ile de blok zincir sektörünün ileri gelenleri "Blockchain4Her" projesine elçi olarak davet edilecek. Elçiler, kapsayıcı bir ortamı teşvik ederek etkileşimde bulunacak ve yönlendirme görevini üstlenecek.

- "Bu girişim, eşitlikçi vizyonumuzla uyumlu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bitget Yönetici Direktörü Gracy Chen, hızla gelişen bir sektörde, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın sürdürülebilir büyüme için hayati önem taşıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Blockchain4Her, blok zincir sektöründeki cinsiyet çeşitliliğinde olan uçurumu kapatmaya olan bağlılığımızı yansıtıyor. Kuluçka programları, sunum yarışmaları ve takdir etkinlikleri aracılığıyla, kadınları Web3 ve blok zincir alanında liderlik rolleri üstlenmeleri için güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu girişim, blok zincirin gücüyle daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir gelecek yaratmaya yönelik daha geniş vizyonumuzla da uyumlu."

blok zincir  Dünya Ekonomik Forumu Gracy Chen