BM'den Senegal'deki taraflara şiddetten kaçınma çağrısı

TAKİP ET

Senegal'de 25 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin süresiz ertelenmesi sonrasında yaşanan gerginliklerin...

Senegal'de 25 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin süresiz ertelenmesi sonrasında yaşanan gerginliklerin ardından, Birleşmiş Milletler (BM) taraflara şiddetten kaçınmaları için çağrıda bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Senegal'deki durumu yakından takip ettiklerini belirten Dujarric, "Genel Sekreter için en önemli husus tüm tarafların barışçıl bir ortamda şiddetten ve demokratik süreç ile istikrara zarar verebilecek adımlardan kaçınması." ifadelerini kullandı.

Dujarric, Senegal'de farlılıkların fikir birliği ve demokratik yönetişimle hızla bir şekilde çözülmesini umduklarını kaydetti.

- Dakar'da sokaklar gergin

Cumhurbaşkanı Macky Sall'in seçimin ertelendiğini duyurmasının ardından dün başkent Dakar'da çeşitli sokak olayları yaşanmış, bazı muhalif cumhurbaşkanı adayları kısa süreliğine gözaltına alınmıştı.

Bugün de kanun teklifi görüşmeleri sırasında Ulusal Meclis etrafında toplanmak isteyen kalabalığa güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti.

Dakar'da birçok ana cadde ve önemli güzergahta alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Bazı okullar güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdi, motosikletlerin trafiğe çıkışı da gece yarısına kadar yasaklandı.

BM cumhurbaşkanlığı seçimi Guterres Senegal