BM Kalkınma Programı ve Suudi Arabistan'dan Yemen'e 6 milyon dolarlık destek

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Suudi Arabistan'ın, Yemen'de hayata geçirilecek 6 milyon dolar...

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Suudi Arabistan'ın, Yemen'de hayata geçirilecek 6 milyon dolar değerinde 2 ortak proje için anlaştığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan haberde, UNDP ile Suudi Arabistan kamu kurumu Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi'nin, Yemen'de savaştan etkilenenlere yönelik sosyal koruma ve mesleki eğitim konusunda 2 ortak projeyi imzaladığı belirtildi.

Birinci projeyle hükümetin kontrolündeki vilayetlerde barışı sağlayacak girişimleri destekleme ve sürdürülebilir hayat koşullarını iyileştirme çalışmalarıyla toplumun dayanıklılığının artırılmasının hedeflendiği vurgulanan haberde, ikinci ortak proje ile de gençlerin yeteneklerini destekleme ve kırsal alanlardaki iş gücünü artırmanın planlandığı ifade edildi.

Haberde, Yemen'de 2 bin 500'den fazla kişinin yararlanacağı ortak projelerin 6 milyon dolar değerinde olacağı kaydedildi.

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan Yemen