BM Raportörü Fakhri: "İsrail'in Gazze'ye insani yardımı sistematik olarak kısıtlaması son bulmalı"

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımı...

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımı sistematik olarak reddetmesi ve kısıtlamasının son bulması gerektiğini bildirdi.

Fakhri, İsrail'in, Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi kavşağında insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırı sonrası sosyal medya platformu X'ten paylaşımda bulundu.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine insani yardım ulaşmasını 23 Ocak'tan bu yana engellediğini bildiren Fakhri, yardımın girişine izin verildiği anda İsrail güçlerinin ateş açarak 100'den fazla sivili öldürdüğü ve 700'den fazla kişiyi yaraladığının bildirildiğini kaydetti.

Fakhri, "İsrail'in insani yardımı sistematik olarak engellemesi ve kısıtlaması son bulmalı. Derhal ateşkes." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 104 Filistinli ölmüş, 760 Filistinli yaralanmıştı.

Gazze'deki hükümetten yapılan açıklamada, İsrail'in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğu vurgulanarak, "İşgal, ordusu bu kişilerin bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü." ifadesi kullanılmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri gazze israil