BM, Rusya'nın Ukrayna'da enerji tesisleri dahil çeşitli yerlere saldırılarını kınadı

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya'nın Ukrayna'da enerji tesisleri dahil...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Rusya'nın Ukrayna'da enerji tesisleri dahil sivil altyapıları hedef alan büyük çaplı saldırılarını şiddetle kınadığı bildirildi.

BM Sözcülük Ofisi'nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Rusya'nın saldırılarının sivil can kaybına da yol açtığına dikkatin çekildiği açıklamada, aynı zamanda sivil altyapılara yönelik saldırıların milyonlarca Ukraynalıyı susuz ve elektriksiz bıraktığı ifade edildi.

Açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres'in, Rusya'nın Ukrayna'da enerji tesisleri dahil sivil altyapıları hedef alan büyük çaplı saldırılarını şiddetle kınadığı kaydedildi.

Genel Sekreterin süren ölüm ve yıkımı dehşetle karşıladığı aktarılan açıklamada, siviller ve sivil altyapılara yönelik saldırıların uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği ve hemen sonlanması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da enerji ve savunma sanayi tesisleri dahil yabancı paralı askerlerin bulunduğu bölgeler, cephanelikler ve demir yolu merkezleri gibi çeşitli yerlere kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Ukrayna'nın, Rusya'nın Belgorod bölgesine sızma girişimlerine de karşılık verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Topraklarımıza yönelik bombardımanlara ve Rus sınır yerleşimlerine sızma ve ele geçirme girişimlerine yanıt olarak, 'Kinjal' hipersonik füze, uzun menzilli hassas füzeler, füze sistemleri ve İHA'lar ile 49 misilleme saldırısı yaptık."

Açıklamada, saldırılar sonucunda Ukrayna ordusuna ait karar alma merkezleri, havaalanı altyapı tesisleri, silah ve askeri teçhizat tamir atölyeleri, İHA ve insansız deniz araçları için depolama alanları, lojistik üsler ve yabancı paralı askerler için geçici konuşlanma noktalarının vurulduğu belirtilmişti.

BM Guterres Rusya sivil altyapı siviller Ukrayna