BM Yemen Özel Temsilcisi, ateşkesin uzatılmasına ilişkin Riyad'daki görüşmelerini tamamladı

TAKİP ET

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, ziyareti kapsamında Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir'in yanı sıra BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinden bazı diplomatlarla bir araya geldi

ADEN Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'deki ateşkesin uzatılmasının yolları konusunda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen "yapıcı görüşmelerin" sona erdiğini açıkladı.

BM Özel Temsilciliği tarafından yapılan kısa açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada ziyaretinin süresine değinmeden Grundberg'in "yapıcı görüşmelerde bulunduğu Riyad ziyaretini tamamladığı" kaydedildi.

Grundberg'in, ziyaret kapsamında Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir'in yanı sıra BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinden bazı diplomatlarla görüştüğü kaydedildi.

Açıklamaya göre, Grundberg'in gerçekleştirdiği görüşmelerde, "Yemen'de ateşkesin yenilenmesinin yolları ile Yemen'deki siyasi süreçte istikrarlı bir ilerleme kaydetmek için acilen çalışmalar yapılması" konularına odaklanıldı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Grundberg, 2 Nisan'da Yemen hükümeti ve Husilerin operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı. Taraflar arasında 6 ay süren ateşkes 2 Ekim'de yerel saatle 19.00'da sona ermişti.

ateşkes görüşme Hans Grundberg Riyad Yemen