Bolivya ve Küba'dan "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" mesajı

TAKİP ET

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma...

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" nedeniyle Filistin halkına destek açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabı X'ten "Yaşasın özgür Filistin bayraklı" fotoğraf paylaşan Arce, "Filistin halkıyla iletişimi kesmeyelim! Çok uluslu Bolivya Devleti olarak, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nü anıyoruz. Gazze Şeridi'ndeki insani ateşkesin süresiz olarak uzatılması yönünde kesin bir çağrıda bulunuyoruz. Filistin'in egemenliğini ve barış içinde yaşama hakkını elde edecek büyük bir fırsattan bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Küba lideri Canel de sosyal medya hesabından Filistin bayrağını paylaşarak, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde, yasa dışı işgal ve soykırıma karşı gösterdikleri meşru savunmalarına ve davalarına olan sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında, gözlerinden yaş gelen Filistinli bir kızın fotoğrafını paylaştı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana Latin Amerika ülkeleri içinde özellikle Kolombiya, Bolivya ve Küba devlet başkanları İsrail'e "sert" tepki gösteriyor.

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" Bolivya Kolombiya Küba