Borrell, AB ülkelerinden Ukrayna'ya hava savunma desteği konusunda taahhüt bekliyor

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın acilen hava...

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın acilen hava savunma sistemlerine ihtiyacı olduğunu, AB ülkelerinden bu konuda net taahhütler beklediğini söyledi.

Borrell, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan G7'nin Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Capri Adası'nda düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile toplantı marjında bir araya gelen Borrell, görüşmenin ardından X hesabından açıklama yaptı.

Borrell, "Ukrayna'nın Rusya'nın saldırılarına karşı acilen hava savunma sistemlerine ihtiyacı var." ifadesini kullanarak 22 Nisan'da yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında, AB üye ülkelerinden bu konuda net taahhütler beklediğini vurguladı.

- Zelenskiy sitem etmişti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün AB zirvesine hitabında, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz Ukrayna'da ne yazık ki birkaç gün önce Orta Doğu'da gördüğümüz savunma düzeyine sahip değiliz. Müttefiklerin ortak gücü sayesinde İsrail'e yönelen neredeyse tüm füzeleri ve insansız hava araçlarını düşürmeyi başardılar. İsrail ve diğer bölge ülkelerinin semalarında olduğu gibi, Avrupa'yı balistik füzelerden ve 'Şahed'lerden, seyir füzelerinden ve bombalardan korumamız gerektiğine inanıyoruz. Bizim gökyüzümüz ve komşularımızın gökyüzü aynı güvenliği hak ediyor."

AB Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell hava savunma sistemleri