"BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22" Ankara'da düzenlenecek

TAKİP ET

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK), BTK Akademi'nin girişimiyle, 14-15 Aralık'ta "BTK Akademi...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK), BTK Akademi'nin girişimiyle, 14-15 Aralık'ta "BTK Akademi Kariyer Zirvesi 22" zirvesi organize edilecek.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, zirve, gençleri kariyerinde önemli bir noktaya gelen yöneticilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Zirvede, oturumlara katılacak yöneticiler aracılığıyla üniversite öğrencilerine, bilgi ve teknoloji alanında tecrübe ve birikimlerin aktarılması hedefleniyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, etkinliğin gençlerin kariyeri için önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Sayan, BTK Akademi'nin bilimsel, teknolojik, sürekli kendini yenileyen eğitim anlayışıyla sektöre ve ülkeye önemli katkılar sağladığını bildirdi.

BTK Akademi'nin teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Sayan, şu değerlendirmede bulundu:

"BTK Akademi, teknoloji çağının mirasçıları olan çocuklarımızın, hızla ilerleyen teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerini ve eğitimde kazandıkları bilgilerin günlük hayatta uygulanmasını sağlamak hedefiyle eğitim çalışmalarını yürütmektedir."

Sayan, Kovid-19 salgını döneminde çevrimiçi eğitimde çığır açtıklarını belirterek, bilgi ve teknoloji çağında tüm gelişmelerden ve fırsatlardan yararlanamayan tek bir gencin kalmayacağını vurguladı.

Düzenlenecek kariyer zirvesinin gençlere önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Sayan, şunları kaydetti:

"Zirveye gençlerimizin katılımı çok önemli, onlar için büyük bir fırsat. Bu zirvede öncelikle 3 iletişim operatörümüzün CEO'ları, ülkemizin göz bebeği savunma sanayi şirketlerimizin genel müdürleri ve en büyük e-ticaret şirketlerinin CEO'ları gençlerimizle bir araya gelecek. Kurulacak stantlarda, gençlerimizin ilgi duydukları alanlarda kariyer süreçlerini yönetebilmeleri için bilgilendirmeler yapılacak."

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Akademi Ömer Fatih Sayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı