BTM üyesi girişimciler, BaseFunder ile daha kolay fon bulacak

TAKİP ET

BaseFunder Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Dolgan: - "BTM ile yaptığımız iş birliği sayesinde genç girişimcileri daha kolay fonlamaya açacağız"

Geliştirdiği güvenli çevrimiçi platformu ile Türk girişimleri bireysel ve kurumsal yatırımcılarla buluşturan BaseFunder Kitle Fonlama Platformu, İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) ile iş birliği protokolü imzaladı.

BTM açıklamasına göre, BaseFunder Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Dolgan ile BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı tarafından imzalanan protokole göre, BTM bünyesindeki girişimciler, BaseFunder aracılığıyla daha dolay fona ulaşabilecek.

BTM Fulya yerleşkesinde gerçekleştirilen imza törenine çok sayıda girişimci ve yatırımcı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BaseFunder Genel Müdürü Mehmet Dolgan, BaseFunder markası altında sundukları kitle fonlama faaliyetleri ile teknoloji girişimlerine yatırımları demokratikleştirdiklerini bildirdi.

Dolgan, girişimlerin finansal kaynaklara ulaşmasını kolaylaştıran kitle fonlama hizmetleri ile teknoloji ve üretim alanında faaliyet gösteren çeşitli girişimlerin yatırım almalarını sağladıkların belirterek, "Girişim sermayesi ve melek yatırım ağlarına alternatif demokratik bir araç olarak ortaya çıkan BaseFunder Kitle Fonlama Platformu ile Türk girişimlerin rekabette fark yaratmaları ve sürdürülebilir bir büyüme yakalamalarına olanak sağlıyoruz. Bağımsız bir kuruluş ile girişimlerin fotoğraflarını çekip analiz ettikten sonra makul bir değerleme ile yatırımcıların karşısına çıkarırken, şeffaf süreçlere ve analizlere odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yatırımda sınırları ortadan kaldırdıklarını aktaran Dolgan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir ay önce ilk girişimcimiz olan Beebird Teknoloji'yi fonlamaya açtık. 50 milyon TL değerleme üzerinden yüzde 5 hissesine tekabül eden 2,5 milyon liralık kısmı için yatırımlar gelmeye başladı Şu anda 1,5 milyon TL'yi aşmış durumdayız. 1 TL yatırım yapan da oldu, 268 bin TL yapan da... Bu bizim için çok önemli. Ayrıca, yapılan yatırımların yarısından fazlası büyük iller dışından, Anadolu'nun değişik illerinden geldi. Kısa sürede büyük başarı elde ettik. BTM ile yaptığımız iş birliği sayesinde genç girişimcileri daha kolay fonlamaya açacağız."

Basefunder BTM İTO