Büyükşehir Belediyesinin "Hospice Projesi" sürüyor

TAKİP ET

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımına başlanan kanser hastalarına tedavi sonrası bakım merkezi olacak Hospice...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımına başlanan kanser hastalarına tedavi sonrası bakım merkezi olacak Hospice Projesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Ağustos'ta temeli atılan, kanser hastalarının huzur ve yüksek bir yaşam kalitesiyle yaşamalarını sağlamak amacıyla özel merkez ya da ev şeklinde adlandıran merkezin inşaatı yükseliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hastalara her türlü imkanın tanınacağı, özel odaların tahsis edileceği ve hastaların ziyaretçileriyle vakit geçirebilecekleri alanların yer alacağı projeyle kanser hastalarının yaşam kalitesinin mümkün olan en iyi seviyede tutularak, yaşamlarının son günlerini evindeymiş gibi geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi karşısına inşa edilen merkezde hasta ve bir refakatçinin kalacağı 34 odanın yanı sıra hobi odaları, poliklinik odaları, rehabilitasyon odası, müdahale odası ve çok amaçlı salon yer alacağını aktardı.


AA