Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde yeni sezonun perdesi yarın açılıyor

TAKİP ET

Ligde 2 farklı ilden 7 takım mücadele edecek - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak: - "Teknik ekibimiz ve idari kadromuz, yoğun bir mesai harcayarak sporcularımızı son yılların en yoğun takvimine hazırladı. Salgın ve deprem sonrasında tüm yaş kategorilerindeki faaliyetlerimize devam ediyoruz"

MUHAMMED BOZTEPE - Erkeklerde Buz Hokeyi Intercity Süper Lig 2023-2024 sezonu yarın başlayacak.

Lig perdesi, Ümitköy Buz Pisti'nde yarın saat 15.00'te oynanacak Gümüş Patenler Spor Kulübü ve Buzadam Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmasıyla açılacak.

Süper Lig'de 2 farklı ilden 7 takım mücadele edecek. İstanbul 4 takımla ilk sırada yer alırken, Ankara'yı 3 ekip temsil edecek.

İstanbul'dan Buz Beykoz Spor Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü ve Buzadam Gençlik ve Spor Kulübü; Ankara'dan Yükseliş Spor Kulübü, Gümüş Patenler Spor Kulübü ile Çayyolu Gordion Spor Kulübü şampiyon olmak için mücadele verecek.

Ligin bu sezon da sponsorluğunu "Intercity" sahiplenecek.

Buzadam Gençlik ve Spor Kulübü, geçen yılı şampiyon olarak tamamlamıştı.


- Halit Albayrak: "Tüm yaş kategorilerindeki faaliyetlerimize devam ediyoruz"

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Teknik ekibimiz ve idari kadromuz, yoğun bir mesai harcayarak sporcularımızı son yılların en yoğun takvimine hazırladı. Salgın ve deprem sonrasında tüm yaş kategorilerindeki faaliyetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sezon genç kadınlarımız 2024 Gangwon Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez ülkemizi temsil edecek." diyen Albayrak, "Genç kadınlarımız nezdinde tüm kategorilerde ve özellikle kaleci eğitiminde verimli bir yaz sezonu geçirdik. Intercity Erkekler Süper Ligi ile başlayacak maratonumuzun tüm camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm kulüplerimize sakatlıktan uzak, başarılarla dolu bir sezon diliyorum." diye konuştu.

Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi Halit Albayrak Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu