Çankaya Belediyesinde en düşük işçi maaşı 14 bin 375 lira oldu

TAKİP ET

Çankaya Belediyesi, imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşının 14 bin 375 lira olduğu...

Çankaya Belediyesi, imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşının 14 bin 375 lira olduğu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi iştiraki ÇANPAŞ ile 1958 şirket çalışanının örgütlü olduğu DİSK Genel İş Çankaya 1 Nolu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmrahor Mahallesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri ve ÇANPAŞ işçileri katıldı. Sözleşmeyle 1958 işçinin yol ve yemek dahil en düşük net maaşı 14 bin 375 lira olarak belirlendi.

İmza töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, tarihi bir toplu iş sözleşmesine imza attıklarını belirtti. ÇANPAŞ işçilerini imar ve belde çalışanları ile eşit hale getirdiklerini ifade eden Taşdelen, şunları kaydetti:

"Taban yevmiyelerimizde yüzde 134 ile yüzde 147 arasında artış sağladık. 15+15 olan ikramiyelerimizi 30+30’a çıkardık. Özel güvenlikteki kardeşlerimize 40 saat verdik. Cumartesini hafta sonu yaptık. Yaptığımız toplu iş sözleşmesiyle yol, yemek dahil en düşük net maaş 14 bin 375 lira olmuştur. Bu bir rekordur. Bunun altında benim imzam olmasından onur duyuyorum."

Çankaya Belediyesi DİSK DİSK Genel İş Çankaya 1 Nolu Şube işçi maaşı Toplu İş Sözleşmesi