Cannock'ta aşırı sağcı grup ile göçmen yanlısı göstericiler arasında arbede yaşandı

TAKİP ET

İngiltere'nin Staffordshire kentinin Cannock bölgesinde aşırı sağcı bir grup ile göçmen yanlısı gösteri düzenleyen...

İngiltere'nin Staffordshire kentinin Cannock bölgesinde aşırı sağcı bir grup ile göçmen yanlısı gösteri düzenleyen grup arasında arbede çıktı.

Cannock şehir merkezinde toplanan mülteci yanlısı grubun destek verdiği gösteriye, başta Demir Yolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) olmak üzere çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu, insan hakları örgütleri ve yerel halk katıldı.

Göstericiler, "Mülteciler hoş geldiniz", "Ruanda planını durdurun" ve "Açık denizde gözaltılara karşı çıkın" yazılı pankartlar taşıyarak, göçmen yanlısı sloganlar attı.

Etkinlikte, "Stand Up To Racism" adlı ırkçılık karşıtı grup adına konuşma yapan Carl Brown, İngiliz hükümetinin açıkladığı yeni göçmen planını destekleyenlerin, "hükümetin tehlikeli söyleminden cesaret alan beyazların üstünlüğünü savunanlar ve neoNaziler" olduğunu söyledi.

Brown, "Öfkemiz umutla el ele gidiyor. Daha iyi, daha merhametli bir dünya için, herkes için adalet ve eşitlik için umut." ifadelerini kullandı.

Göçmen yanlısı gösteri esnasında alana gelen "Patriotic Alternative (Yurtsever Alternatif)" adlı aşırı sağcı grup üyeleri ise şehir merkezinin bir diğer ucunda göçmen karşıtı protesto başlattı.

Gösteri sırasında aşırı sağ grubun bazı üyeleri ellerinde "Boş yer yok, İngiltere dolu" yazılı pankartlar taşıdı.

Polis, slogan atan iki grup arasında geniş güvenlik önlemleri aldı, ancak aşırı sağcı grubun bazı üyeleri polisin oluşturduğu güvenlik hattını geçmeye çalışınca iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin hızlıca müdahalesinin ardından iki grup olay yerinden uzaklaştırıldı.

"İşgale son verin, göçü durdurun" yazılı pankartlar taşıyan grup, mültecilere değil, kaçak göçmenlere karşı olduklarını öne sürerek göç karşıtı sloganlar attı.

- Tartışmalı göçmen yasa tasarısı

İngiltere'ye Manş Denizi üzerinden bot ve teknelerle giren düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik yeni yasa tasarısı hazırlayan İngiliz hükümeti, göçmenleri yakalandığı anda gözaltına almayı planlıyor.

Tasarıya göre, gözaltına alınan düzensiz göçmenler adli soruşturma olmaksızın 28 gün içinde kendi ülkelerine ya da güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilecek.

Sınır dışı edilen düzensiz göçmenler yasal hak arayışlarını ve sığınma taleplerini ise sınır dışı edildikten sonra yapacak.

Ülkeye yasa dışı yollarla girenlere sığınma talebi hakkı verilmeyecek.


Arbede aşırı sağ Cannock göçmen yanlısı gösteri İngiltere