Cansuyu ve Anadolu Gençlik dernekleri, deprem bölgelerinde yardımlarını sürdürüyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Cansuyu ve Anadolu Gençlik dernekleri, bölgedeki çalışmalarını...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Cansuyu ve Anadolu Gençlik dernekleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, depremin ardından yürüttükleri yardımlara ilişkin açıklama yaptı.

Mustafa Köylü, bölgede toplam 4 binin üzerinde gönüllünün görev aldığını, 100 kişilik uzman ekiplerinin, AFAD yönlendirmesiyle 5 ayrı şehirde arama-kurtarma faaliyetleri yürüttüğünü belirtti. Köylü, "Rabbime hamdolsun 33 kardeşimizi canlı olarak enkazdan çıkarttılar." diye konuştu.

Depremden etkilenen illerde koordinasyon ve lojistik merkezleri kurduklarını söyleyen Köylü, Türkiye genelinde toplanan yardımların 300 tır ve araç olarak deprem bölgesine sevk edildiğini bildirdi.

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 10 ilde 12 aşevi kurduklarını, 50 bin civarında battaniye dağıtıklarını, mobil tuvalet, bebek bezi, mama, soba, hijyen paketleri gibi çok sayıda malzemeyi bölgeye ulaştırdıklarını anlattı.

-Farklı illere giden depremzedeler için "kardeş ev" çalışması

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan da depremin ilk saatlerinde, Milli Gençlik Vakfı ve Cansuyu Derneği ile bir araya geldiklerini söyledi.

Bölgedeki illerde lojistik ve koordinasyon merkezleri kurduklarını aktaran Turhan, deprem bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı'nın öğrenci yurt ve evlerini depremzedelere açtığını söyleyen Turhan, farklı illere giden depremzedeler için "kardeş ev" çalışması başlattıklarını da bildirdi.

Salih Turhan, "Üniversite sınavına giren gençlerimizi, Anadolu Gençlik Derneği'nin ülke genelindeki yurtlarında ücretsiz barındıracağız ve sınava hazırlık aşamasına katkıda bulunacağız." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Cansuyu Derneği DEPREM dernek Mustafa Köylü Salih Turhan