"Çevrimiçi Medyada Nefret Söylemiyle Mücadele Paneli" düzenlendi

TAKİP ET

AA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır: - "Dijitalleşmeyle birlikte zaman ve mekan sınırının ortadan kalkmasıyla olumlu imkanlarla birlikte nefret söylemi de büyük bir problem olarak ortaya çıkıyor" - AA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar: - "Dindar gruplar, dini inançlar, muhafazakar toplum kesimleri nefret söyleminin büyük bir objesi"

Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar ise Türkiye'de kurumsallaşmış, yaygın bir nefret söylemi ile karşı karşıya kalmadıklarını ifade etti.

Tarihsel olarak nefret söyleminin objesi haline getirilen toplumsal grupların olduğunu vurgulayan Çağlar, Türkiye'de marjinal grupları hedef alan nefret söyleminin olduğunu dile getirdi.

Mülteciler ve Suriyeliler ile ilgili nefret söylemiyle çok karşılaşıldığını vurgulayan Çağlar, "Dindar gruplar, dini inançlar, muhafazakar toplum kesimleri nefret söyleminin büyük bir objesi. Suriyelilere dönük nefret söyleminin altını kazıdığımızda dine ve dindarlara dönük nefret söylemi karşınıza çıkıyor. Sebebi ise onların Müslüman bir ülkeden gelmiş olmaları. Nefret söylemi sinsidir, doğrudan çıkmaz." diye konuştu.

AA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar AA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır Çevrimiçi Medyada Nefret Söylemiyle Mücadele Paneli nefret söylemi