Cezayir Genelkurmay Başkanı ile İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı iki ülke ilişkilerini görüştü

TAKİP ET

Cezayir Genel Kurmay Başkanı Said Şankariha ile İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Stephen Heappey, iki ülkenin...

Cezayir Genel Kurmay Başkanı Said Şankariha ile İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Stephen Heappey, iki ülkenin askeri ilişkilerini ele aldı.

Cezayir Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Şankariha'nın İngiliz Bakan Heappey ile başkent Cezayir'de bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Şankariha ile Heappey'in iki ülke orduları arasındaki askeri işbirliğinin durumunu ve bunu geliştirmenin yollarını ele aldıkları ifade edildi.

Tarafların görüşmede, küresel ve özel olarak Afrika kıtasının karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarını da ele aldıklarına vurgu yapılan açıklamada, Şankariha'nın İngiliz konuğuyla ortak ilgi alanlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Şankariha'nın, "Bu tür faaliyetler ve görüşmeler, Cezayir ile İngiltere orduları arasındaki işbirliğinin hedeflenen düzeye ulaştırılması noktasında önemli bir fırsat sunuyor." şeklindeki sözlerine yer verildi.

askeri ilişkiler Cezayir görüşme İngiltere