Cezayir petrol şirketi Sonatrach, Libya'daki faaliyetlerini yeniden başlatmak istediğini açıkladı

TAKİP ET

Cezayir milli petrol şirketi Sonatrach, birkaç yıldan beri askıya aldığı Libya'daki faaliyetlerini yeniden başlatmak üzere Trablus makamlarıyla...

Cezayir milli petrol şirketi Sonatrach, birkaç yıldan beri askıya aldığı Libya'daki faaliyetlerini yeniden başlatmak üzere Trablus makamlarıyla temaslar kurduğunu duyurdu.

Sonatrach tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesine katıldığı belirtildi.

Zirve kapsamında Libya makamları ile ortak iş birliği olanakları ve özellikle de Sonatrach şirketinin ülkedeki petrol ve gaz tesislerini onarma çalışmalarına katkı sunma konularını ele alma fırsatının yakalandığı aktarılan açıklamada, ayrıca Sonatrach'ın Libya'da arama ve üretim faaliyetlerini en kısa sürede yeniden başlatması konusunun görüşüldüğüne işaret edildi.

Libya'da petrol arama ve üretim yapmak amacıyla Libya ulusal petrol şirketiyle anlaşmaları doğrultusunda ülkede varlık gösteren Sonatrach, 2011 yılında askıya aldığı faaliyetlerini bir yıl sonra yeniden başlatmıştı ancak güvenlik sorunları üzerinde 2015'ten bu yana ara vermişti.