Cezayir, yabancı güçlerin "terörle mücadele" gerekçesiyle bölgeye müdahalesine karşı

TAKİP ET

Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Şankariha, ülkesinin, yabancı güçlerin "terörle mücadele" gerekçesiyle bölgeye askeri...

Cezayir Genelkurmay Başkanı Said Şankariha, ülkesinin, yabancı güçlerin "terörle mücadele" gerekçesiyle bölgeye askeri müdahalede bulunmasına karşı olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Şankariha, başkent Cezayir'deki Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, "Cezayir, terörle mücadele bahanesiyle bölgeye her türlü dış müdahaleyi reddediyor. Çünkü bu, büyük bir başarısızlık olduğu kanıtlanmış bir yaklaşımdır." dedi.

Şankariha, Cezayir'in iradesinin, Afrika'nın Sahel ve Sahra bölgesindeki terörle mücadele çabalarına yeni bir dinamizm kazandırdığına dikkati çekerken, terörle mücadele için bölgeye askeri müdahalede bulunmayı planlayan taraflar hakkında ayrıntı vermedi.

Cezayir hem uluslararası hem de bölgesel düzeydeki birçok münasebette, terörle mücadelenin bölge ülkelerince yürütülmesi gerektiğini belirtmiş, Afrika'daki sorunlara Afrika Birliğince çözümler getirilmesini savunmuştu.

Fransa'nın 2013'teki Mali müdahalesine de karşı çıkan Cezayir, Sahel bölgesinde kurulan Fransa liderliğindeki terörle mücadele koalisyonlarına katılmayı da reddetmişti.

Afrika Sahel Bölgesi Afrika Sahra Bölgesi Cezayir fransa