CHP Genel Başkan Yardımcısı Uyar, Belediye-İş Sendikası'nı ziyaret etti

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul ile görüştü.Uyar, Belediye-İş...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul ile görüştü.

Uyar, Belediye-İş Sendikası'nı ziyaret ederek, Başkan Yurdakul ile bir araya geldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olmasının, sadece sportif bir başarı olmadığını vurgulayan Uyar, "Aynı zamanda laikliğin, Cumhuriyet'in kıymetini ortaya koyan bir simgeydi aslında, bu açıdan da çok kıymetli." dedi.

Yurdakul da A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'ndaki şampiyonluk başarısının onur verici olduğunu dile getirdi.

- "Ücretler TÜİK tarafından açıklanan verilerle eriyip gitti"

Konuşmaların ardından Uyar ve Yurdakul, bir gazetecinin, ağustos ayı enflasyon oranlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Uyar, açıklanan oranın, hükümetin yıl sonu tahminine karşılık geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında bu yüzde 58 rakamı, hükümetin yıl sonu için tahmin ettiği bir rakamdı. Fakat daha 8'inci ayın sonunda, yılın 3'te 2'sinde bu orana ulaşıldı. Ne yazık ki üzülerek bunu söylüyorum yıl sonunda, ocak ayında elimize geçecek verilerle bu enflasyonun yüzde 70-75 seviyelerine çıkması işten bile olmayacak. Enflasyonun emek kesimine şöyle bir etkisi var; bugün temmuz ayında yeni belirlenen asgari ücret 11 bin 400 lira oranındaki tutar, bugünkü enflasyon verisiyle 9 bin seviyesine çekildi. Memurlarla ilgili seçimden önce defaatle dile getirdikleri 22 bin sözünü zaten tutamadılar. Aslında asgari ücrette de bunu tutamamışlardı. Çünkü 500 dolar gibi bir söylemleri vardı. Şu an 500 doların yerinde yeller esiyor. Vermiş oldukları asgari ücret de reelde zaten 11 bin 500 liranın çok altına düştü. Bugün memurların maaşı da en düşük 20 bin 300, taban fiyat olarak. Orada da 3 bin liralık bir kayıp olduğunu görüyoruz. Reelde aslında alınan ücretler, bugünkü TÜİK tarafından açıklanan verilerle de eriyip gitti. Aslında emekçinin, emek kesiminin elinde hiçbir şey kalmadı."

Yurdakul ise gerçek enflasyonun yüzde 100'ün üzerinde olduğunu, bunu vatandaşların pazarda gördüğünü ifade ederek, "Çalışanların, emekçinin asgari ücret tespiti alanda oluyor. Patateste, domateste, biberde, makarnada, bulgurda, elektrikte, gazda, yakıtta, kirada oluyor. Bunlar var mı? Bunlar hesaplanacak." diye konuştu.

Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar