CHP'nin 38. Olağan Kurultayı

TAKİP ET

Kurultay, çalışma, faaliyet ve mali rapor üzerinde görüşmelerle devam ediyor

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, çalışma, faaliyet ve mali rapor üzerinde görüşmelerle devam ediyor.

CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve çalışma, faaliyet ile mali rapor üzerinde görüşmelerle süren 38. Olağan Kurultay'da Divan Başkanlığının yaptığı oylama üzerine görüşmeler 5 dakika ile sınırlandırıldı.

Partinin Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu lehine bir konuşma yaparken, "Özgür Özel kazanırsa ne yapacaksın?" diye mesajlar aldığını belirtti. Erkol, "Ankara İl Başkanı tehdit edilecek bir kişi değildir. Yarın her şey çok güzel olacak." diye konuştu.

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de bugünkü kurultayda sadece bir genel başkan seçmediklerini belirterek, "Bu kurultay tarihi bir kurultay. Çünkü bütün Türkiye'nin gözü, kulağı bu kurultayda. Biz size yeni bir başlangıç vadediyoruz. CHP'nin bugünkü görevi devrimci olmaktır. Kazanmamız gereken bir gelecek var. CHP değişirse Türkiye değişir." dedi.

Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve eski Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de "değişim" istediğini belirten bir konuşma yaptı.

Bu arada Genel Başkan adaylığı için delegelerin vereceği imza süresi tamamlandı.

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, sadece Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel için delegelerin imza verdiğini belirterek, sonuçların yapılacak tasnifin ardından açıklanacağını söyledi.

CHP tüzüğüne göre genel başkan adayı olabilmek için toplam delegenin yüzde 5'inin imzası gerekiyor. CHP'nin 1366 kurultay delegesi bulunuyor. Buna göre 68 delegenin bir aday için imza vermesi gerekiyor.

CHP Kurultayı'nda yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) seçimleri için adaylık başvurusu da başladı. PM üyeliği için başvurular bugün saat 17.30'a kadar sürecek. Yarın da 09.30-10.30 saatleri arası eksikliklerin tamamlanması için süre verilecek. CHP'de, PM'ye adaylık için de 10 delegenin imzası gerekiyor. Her delege birden fazla aday için oy verebiliyor.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı  Özgür Çelik Ümit Erkol