Çin'de Guangdong Parti Sekreterliği'ne, propaganda şefi Huang Kunming atandı

TAKİP ET

PEKİN Çin'de gayrisafi yurt içi hasılaya katkısı bakımından en gelişmiş eyaleti Guangdong'un Komünist Parti...

PEKİN Çin'de gayrisafi yurt içi hasılaya katkısı bakımından en gelişmiş eyaleti Guangdong'un Komünist Parti Sekreterliği'ne, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Propaganda Dairesi Başkanı Huang Kunming getirildi.

Çin ajansı Xinhua'nın haberine göre, ÇKP Merkez Komitesi, geçen haftaki 20. Ulusal Kongre'nin ardından partinin en üst yönetim organı 7 kişilik Daimi Komite'ye seçilen Guangdong Parti Sekreteri Li Şi'nin görevini devredeceğini bildirdi.

Li'nin yerine, ÇKP Propaganda Dairesi Başkanı Huang Kunming atandı.

Devlet Başkanı ve Genel Sekreter Şi Cinping'e yakın bir isim olarak bilinen 65 yaşındaki Huang, Fucien ve Cıciang eyaletlerinde görev yaptığı dönemde Şi ile çalışmıştı.

Huang, 2017'deki 19. Ulusal Kongre'de Merkez Komitenin 25 kişilik Siyasi Bürosuna seçilmiş, ardından ÇKP Propaganda Dairesinin başına getirilmişti.

Huang'ın yerini aldığı eski Guangdong Parti Sekreteri Li Şi, 20. Kongre'nin ardından partinin iktidar piramidinin en tepesindeki 7 kişilik Daimi Komiteye seçilmişti. Li, parti yetkililerinin yolsuzluk ve disiplin ihlallerine ilişkin soruşturmaları yürütemeye yetkili Merkezi Disiplin İnceleme Komitesinin başına getirilmişti.

Çin Guangdong Parti Sekreteri Huang Kunming Li Şi