Çin'de kaybolan yatırım bankacısı Bao Fan hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi

TAKİP ET

Çin'de bir süredir haber alınamayan, ülkenin önde gelen yatırım bankalarından China Renaissance'ın kurucusu ve...

Çin'de bir süredir haber alınamayan, ülkenin önde gelen yatırım bankalarından China Renaissance'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Bao Fan'ın, "Çinli otoritelerin yürüttüğü soruşturmada işbirliği yaptığı" bildirildi.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde kayıtlı şirketten borsaya yapılan açıklamada, şirket yetkililerinin daha önce kayıp olduğunu duyurdukları Bao'ya ulaşıp durumunu öğrenmeye çalıştıkları belirtildi.

Açıklamada, "Yönetim Kurulu, Bao'nun, Çin'de belirli otoritelerin yürüttüğü soruşturmada işbirliği yaptığını öğrenmiştir." ifadesine yer verildi.

Şirketin iş ve operasyonlarını normal şekilde sürdürdüğü aktarılan açıklamada, "yetkililerden gelecek her türlü yasal talebin yerine getirileceği ve işbirliği yapılacağı" kaydedildi.

Şirket yetkilileri, 17 Şubat'ta borsaya yaptıkları bildirimde, Bao'ya bir süredir ulaşamadıklarını duyurmuş, yöneticinin ortadan kaybolmasının şirketin işleriyle bağlantılı olup olmadığının bilinmediğini ifade etmişti.

Bao'nun kaybolduğu haberi iş ve finans piyasasında sarsıntıya yol açarken şirket hisseleri, Hong Kong Borsası'nda haftaya yaklaşık yüzde 50 değer kaybederek başlamış, o zamandan beri yüzde 28 değer kaybetmişti.

China Renaissance, son 10 yılda Çin'in internet sektöründeki çok sayıda büyük çaplı satın alma ve devir işlemlerinde aracılık yapan kurum olarak biliniyordu.

Daha önce Credit Suisse ve Morgan Stanley gibi önde gelen Batılı bankalarda çalışan Bao, 2005'te China Renaissance'ı kurmuş ve 2018'de halka arz ederek 346 milyon dolar toplamıştı.

Şirketin eski üst düzey yöneticisi (CEO) Cong Lin hakkında Eylül 2022'de soruşturma açılmasının ardından Bao'dan da haber alınamaması, soruşturmaya dahil edildiği şüphesini uyandırmıştı.

Çin'de "yolsuzlukla mücadele" soruşturmaları kapsamında son dönemde finans sektöründen üst düzey isimler hakkında soruşturmalar açılmıştı.

Bao Fan China Renaissance Çin Hong Kong Soruşturma