Çin Devlet Başkanı Şi, G20 Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

TAKİP ET

PEKİN Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Zirvesi'nde Fransa...

PEKİN Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Zirvesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Çin haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Şi, görüşmede, dünyanın yeni bir kargaşa ve dönüşüm döneminden geçtiğine dikkati çekerek, Çin ile Fransa ve AB'nin "çok kutuplu dünyanın iki büyük gücü olarak", "bağımsızlık ve özerklik ruhuyla" iş birliğini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Çin'in dışa açılma ve modernleşme çabalarının Fransa dahil tüm ülkeler için fırsatlar sunduğuna işaret eden Şi, ilişkileri açıklık ve iş birliği anlayışı içinde doğru şekilde geliştirmenin dünya ekonomisine olumlu bir enerji sağlayarak istikrara katkıda bulunacağını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da ülkesinin bağımsız diplomasi izlediğini ve bloklar arası cepheleşmeye karşı olduğunu belirterek, uluslararası durumun istikrarsızlaşması karşısında Çin ile üst düzey temasları ve diyaloğu sürdürerek ekonomi, ticaret, havacılık ve nükleer enerji alanlarında iş birliğini derinleştirmeyi umduklarını kaydetti.

Macron, Çinli şirketlerin Fransa'da yatırım ve iş birliklerini memnuniyetle karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

AB Çin Emmanuel Macron fransa G20 Şi Cinping