CK Enerji'nin "Enerji Okuryazarlığı Projesi" yeni öğrenciler ile buluşuyor

TAKİP ET

ANKARA CK Enerji'nin "Enerji Okuryazarlığı Projesi", 2022-2023 eğitim-öğretim yılında İstanbul Avrupa...

ANKARA CK Enerji'nin "Enerji Okuryazarlığı Projesi", 2022-2023 eğitim-öğretim yılında İstanbul Avrupa Yakası'ndaki okullarda öğrenciler ile buluşuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kıt enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve tasarruf alışkanlıklarının oluşturulması hedefi ile CK Enerji tarafından 2018'den beri yürütülen proje, yeni öğrenciler ile bir araya geliyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Boğaziçi Elektrik arasında imzalanan protokol kapsamında, yeni eğitim öğretim döneminde ilkokulların 3'üncü ve 4'üncü sınıfları ile ortaokulların 5'inci ve 6'ncı sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere "Elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri" anlatılacak.

Öte yandan öğrencilerin bu eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan 6 aylık dönemlerdeki mesken elektrik faturaları takip edilerek, yapılan eğitimlerin öğrencileri tasarrufa yönlendirip yönlendirmediği ölçümlenmeye çalışılacak. Çocukların motivasyonlarını desteklemek hedefiyle tüketimlerini ortalama olarak en fazla düşüren 3 okula da özel ödül verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, dünya genelinde enerji krizinin yaşandığı bir dönemde, enerji kaynaklarının verimli kullanımının öneminin giderek arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"CK Enerji'nin toplumun her kesiminde bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacı ile yürüttüğü Enerji Okuryazarlığı Projesi'ni bu yıl da çocuklarımız ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Amacımız ülke ve dünya kaynaklarının heba edilmesinin önüne geçmek. Bu proje ile sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarımız ile birlikte ailelerinin eğitimine de destek vermeyi amaçlıyoruz. Ben enerjide verimlilik için en önemli faktörün bilinçlendirme olduğunu düşünüyorum. Bu bilincin oturması için çocuklarımızın erken yaşlarda eğitilmesinin önemi büyük. Enerji okuryazarlığı projesi de öncelikli olarak bunu hedefliyor."





CK Enerji' CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal Enerji Okuryazarlığı Projesi