Çubuk'a getirilen depremzedeler KYK yurduna yerleştirildi

TAKİP ET

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerden bir kısmı Çubuk...

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerden bir kısmı Çubuk ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK öğrenci yurduna yerleştirildi.

Çubuklular depremin yaralarının sarılması için adeta seferber olurken, ilçeye getirilerek öğrenci yurduna yerleştirilen depremzedeler kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Elbistan’dan gelen depremzede 60 yaşındaki Elif Döne, gösterilen misafirperverlik ve tüm ihtiyaçlarının giderilmesi nedeniyle devlete ve ilçe halkına teşekkür etti. ‘

İlk depremde evlerinin yıkılmadığını belirten Döne, "Öğlen olan depremde çocuklarla dışarıya zor kaçtık. Deprem her yeri yıktı her taraf altüst oldu. Devletten Allah razı olsun. Çok sevdim burayı. Halk destek verdi, her şeyimizi getirdiler.’’ dedi.

Eşinin işi nedeniyle bir ay önce Hatay’ın Dörtyol ilçesine taşındıklarını söyleyen Ceylan İleri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, depremde yaşadıkları şöyle anlattı:

‘’Kızım uyumamıştı. 'Sabah oldu, uyu artık' dedim ve yatağa uzandım. Ben önce kızım kanepeyi sallıyor sandım. Sonra deprem olduğunu fark edince eşime seslendim. Eşim oğlumu, ben de kızımı alıp önce tezgahın altına saklandık. Sonra tabaklar falan üzerimize düşünce sonra yavaşça kalkıp montlarını falan giydirip dışarı çıktık. Baktım yollar ikiye ayrılmıştı. Sağ olsun bir kişi alıp köyüne götürdü. Sağ olsunlar bugün buradayız çocuklarım rahatladı. Kızım oyuncak istiyordu şimdi oyuncakları oldu. Cumhurbaşkanı'mızdan Allah razı olsun, bize böyle güzel bir imkan sundu.’’

Oyuncaklarının göçük altına kalması nedeniyle çok üzülen 7 yaşındaki Azra Nur İleri’de, "Oyuncakları burada bir tane abi vardı, o bana verdi. Benim oyuncağım yoktu 2-3 gün ağladım. Şimdi oyuncağım oldu artık. Sabahları uyandığımda koşa koşa yemeğe gidiyorum. Sonra üst katta oyun alanı var oraya gidiyorum.’’ diye konuştu.

Depremzedelere öğrenci yurtlarının açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Kasım Uykun ise, "Bir şeyin kıymetini görünce anlıyorsunuz, görmeden anlayamıyorsunuz. Memlekette bize böyle bir yer var deseler anlamazdık. Kulağa hoş gelirdi ama görmek farklı bir şey, Allah razı olsun devletimizden." ifadelerini kullandı.

Ankara Çubuk depremzede Gençlik ve Spor KYK Teşekkür Yurt