Çubuk Arama Kurtarma Ekibi'nde nöbet değişimi

TAKİP ET

"Asrın Felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çubuk ilçesinden bölgeye giden arama...

"Asrın Felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çubuk ilçesinden bölgeye giden arama kurtarma ekibi, görevini önceki gün giden ikinci ekibe devrederek döndü.

Çubuk Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'ni ilçeye gelişte Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş karşıladı.

Ekip üyelerine tek tek sarılarak "Hoş geldiniz, Allah sizden razı olsun" diyen Demirbaş, ekiple kahvaltı yaparak bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçede adeta bir seferberlik olduğunu dile getiren Demirbaş, ikinci arama kurtarma ekibinin de 9 gündür çalışan ekiple nöbet değişimi yaptırdıklarını anlattı.

Deprem günü hemen toplandıklarını ve bölgeye hareket ettiklerini anlatan ekip sorumlusu Lokman Baturay Başkaya ise "Çubuk’tan bir ekskavatör, bir kamyon, bir tır, bir ekip aracıyla yola çıktık. Orada hemen AFAD’dan aldığımız noktaya intikal edip çalışmalara başladık. Allah’a şükür enkazdan 3 kişiyi sağ sağlim çıkardık. Ayrıca ilçemizden gelen gönüllüler de çalışma yaptı. Gecesi gündüzü olmayan bir ortam, hiç bir şey beklenmeyen bir ortam, herkesin bir beklentisi var enkazdan bir kişiyi daha sağ olarak çıkartmak." diye konuştu.

Ekip üyesi Ender Çangır da biraz dinlenip sağlık kontrolünden geçtikten sonra tekrar deprem bölgesine gideceklerini kaydetti.

Ankara arama kurtarma Çubuk Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ekip Kahramanmaraş