Çubuk'ta kurban kesim yerlerine geçici ruhsatları verildi

TAKİP ET

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kurban Bayramı öncesi kesim yapılacak yerleri denetledi.Demirbaş, belediye...

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kurban Bayramı öncesi kesim yapılacak yerleri denetledi.

Demirbaş, belediye ekipleriyle kurban satış ve kesim yerlerini gezerek, kurbanlıkların sevk ve sağlık kontrolü belgeleri ile kesim yerlerinin istenilen şartlara uygun olup olmadığını inceledi.

Ekipler tarafından yapılan incelemelerin ardından koşulları yerine getiren 111 besiciye kurbanlık kesimi için geçici ruhsat verildi.

Demirbaş, ilçede yüzlerce modern kurban kesim işletmesi oluşturduklarını, kurbanlıkların yetiştirilmesinden kesimine, dağıtımına kadar her şeyin profesyonel şekilde yapıldığını söyledi.

Ruhsat verilen işletmelerin belediyenin yönlendirmesi, denetimi ve takibinde olduğunu dile getiren Demirbaş, Kurban Bayramı öncesinde ilçede bütün tedbirleri aldıklarını, mezbahane ve canlı hayvan pazarındaki kesimhane başta olmak üzere bu yıl 111 besi çiftliğinde kurban kesimi yapılacağını belirtti.

Demirbaş, şöyle konuştu:

"Binlerce vatandaşımız civar ilçelerden ve Ankara merkezden ilçemize geliyor. Böylesi örnek işletmelerde kurbanlarını kesiyorlar. Bize müracaat eden işletmelerden gerekli şartları yerine getiren 111 işletmemize kesim izni verdik. Bu yıl inşallah 20 bin kurbanın ilçemizde kesiminin yapılması bekleniyor. Bu aynı zamanda çok büyük bir istihdamın da ortaya çıkmasını sağlıyor. Kurban vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar gönül rahatlığıyla ilçemizdeki işletmeleri tercih edebilir. Doğal ortamda yetişen hayvanlarımızdan oluşuyor kurbanlıklarımız. Kekik başta olmak üzere doğal yemlerle beslendikleri için de etleri lezzetli oluyor."


Ankara Çubuk kurban kesim yerleri zabıta