Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin TL ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı enflasyonla mücadeleye ilişkin, 'Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor.' '15 Ağustos 2022 tarihinden önce 2 bin TL ve altındaki borçlar tasfiye edilecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar:

Son dönemde ülkemize yönelik tacizlerini ve terbiyesizliklerini artıran Yunanistan ile ilgili şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Bizim muhtabımız değildir. 

Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan bizim dengimiz olmadığı için muhatabımız değildir.

Büyüme rakamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamlarına ilişkin, "Önce 40'lı, ardından 30'lu, yıl sonuna doğru 20'li rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program sonunda milli geliri 1 trilyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz.

Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz.'diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır."

2022-2023 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelere daha güçlü destek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına kaynak aktardıklarını bildirdi.

Hanelere verilen doğal gaz desteğiyle ilgili Erdoğan, şunları aktardı:

"Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere, doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacak." 

Sağlık kalitesinin artırılması için hayata geçirdiğimiz beyaz reformun meyvelerini, 6 bin hekimimizin kamuya dönmek için müracaatıyla almaya başladık.

kabine toplantısı 5 eylül 2022 kabine toplantısı ekonomi haberler gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika haberleri Türkiye icra düzenlemesi icra takibi icra