Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Afyonkarahisar mitinginde konuştu: (2)

TAKİP ET

"Bay bay Kemal'e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı'daki ağababalarına sor" - "Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğilir ancak onun için secdeye varırız" - "Ülkesini emperyalistlerin siyasi ve ekonomik sistemine teslim etmekten başka projesi olmayandan antiemperyalizm dersi almayız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay bay Kemal'e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı'daki ağababalarına sor." dedi.

Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 80'e çıkardıklarını belirten Erdoğan, egemenliğe göz diken emperyalistleri hüsrana uğrattıklarını söyledi.

TCG Anadolu'nun İstanbul Sirkeci'de halkın ziyaretine açıldığını dile getiren Erdoğan, "Halk hayran ama bu CHP lobisi, masanın etrafındaki 7'liler, TCG Anadolu'yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. Şu anda TCG Anadolu'yu gezenler 'Allah'ımıza hamdolsun böyle bir uçak gemimiz var.' diyor. İHA'mız var, SİHA'mız var, Akıncımız var, Kızılelmamız var. Hepsi de TCG Anadolu'nun şu anda güvertesinde. Biz yaparız, yaparsa Cumhur İttifakı yapar." diye konuştu.

Afrika'dan Balkanlara, Asya'dan Orta Doğu'ya tüm mazlum ve mağdurların elinden tutarak emperyalist sömürge düzenine "dur" dediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler kürsüsünden bu kardeşiniz 'Dünya beşten büyüktür' diye haykırarak, emperyalistlerin kurduğu küresel sisteme biz itiraz ettik. Buradan şimdi bay bay Kemal'e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı'daki ağababalarına sor. Git hamburgercide buluştuğun Pensilvanya'daki alçaklara sor. Git dağdaki kadrolarının başlarını ezdiğimiz bölücü yandaşlarına sor. Git Türkiye deyince gözleri parlayan mazlumlara sor. Git Karabağ'da işgalden kurtulan yerlerdeki kardeşlerimize sor. Git Doğu Akdeniz'de haklarına sahip çıktığımız Kıbrıs Türküne sor. Sor ki bizim kime secde ettiğimizi, kime de duruşumuzla, mücadelemizle, direnişimizle diz çöktürdüğümüzü sana anlatsınlar. Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğilir ancak onun için secdeye varırız."

- "7'li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal, unutma sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin. Biz secdeyi de biliriz, senin ayakkabıyla çiğnediğin seccadeyi de biliriz, kıbleyi de biliriz, Kabe'yi de çok iyi biliriz. Biz 'bir metrelik bez parçası' dediği başörtüsünü de biliriz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı da çok iyi biliriz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne "1 metrekarelik bez parçası" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Ne diyeyim ben buna? Ama gel gör ki şu anda yanına almış 3 tane yavrucuk, onlarla beraber bir 7'li masa oluşturmuşlar ve bu 7'li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Ülkesini emperyalistlerin siyasi ve ekonomik sistemine teslim etmekten başka projesi olmayandan antiemperyalizm dersi almayız. Kısır siyasi hesapları uğruna PKK'sından FETO'suna terör örgütlerinin emrine girenlerden onurlu duruş dersi de almayız. Bizim ömrümüz bu ülkenin ve milletin hakkını yedi düvele karşı savunmakla geçti. Daha 7 kişiyi aynı masada oturtmaktan, aynı hizada tutmaktan aciz olan birisi, Türkiye'nin hakkını yedi düvele karşı nasıl savunur?" ifadelerini kullandı.

Alandaki vatandaşlara, "Gençler, hanım kardeşlerim, şimdi buradan, Afyonkarahisar'ın Zafer Meydanı'ndan öyle bir ses verin ki bay bay Kemal'den emperyalist ağababalarına kadar duymayan kimse kalmasın. Hazır mıyız, 14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için yarın değil hemen şimdi diyor muyuz? 14 Mayıs'ta emperyalistlerin de onlara sırtını dayayarak horozlananların da Türkiye'nin başına musallat olmak için gün sayan terör örgütlerinin de terör örgütlerine güvenerek iktidar rüyası görenlerin de hepsinin de heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz?" diye seslenen Erdoğan, "Evet" karşılığının ardından "Maşallah, ben ne diyeyim? Siz cevabı verdiniz, işi de bitirdiniz." dedi.

- "AK Parti 20 yıldır Türkiye'de neler başarılabileceğini cümle aleme gösterdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının, bu ülkenin siyasetini yalan, iftira ve nefret diliyle zehirleyerek inşa değil yıkım üzerinden iktidar rüyası görenler olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye'de neler başarılabileceğini cümle aleme gösterdiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı da eser ve hizmet siyaseti üzerinden yükselteceklerini ifade etti.

Seçime 26 gün kaldığını anımsatan Erdoğan'ın "Ana kademe, kadın kolları, gençler, gece gündüz çalışmaya var mıyız? Kapıları çalıyoruz değil mi? İnşallah ben diyorum ki her bir AK Partili 100 kişiyi daha sandığa taşımalı. Var mıyız?" sorusuna, alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

(Sürecek)

cumhurbaşkanı miting Recep Tayyip Erdoğan SEÇİM