Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (3)

TAKİP ET

"Madem 'Bay Kemal' bu ifadeyi o kadar sevdi, öyleyse bundan sonra kendisine kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay bay Kemal" - "Bay Kemal herhalde Yusufeli Barajı'nı da Togg'u da kapatırsın. Bay Kemal, senin gücün bunlara yetmez. Bu millet seni öyle kovalar ki kaçacak delik ararsın" - "Geçen haftaya kadar adaylığımız meselesi hiç aklınıza gelmedi mi? Madem böyle düşünüyordunuz, niye aylardır bizimle yarışacak aday belirlemek için toplantı üstüne toplantı yapıyorsunuz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Madem 'Bay Kemal' bu ifadeyi o kadar sevdi, öyleyse bundan sonra kendisine kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay bay Kemal." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Muhalefetin en üst düzey temsilcisi ve en güçlü aday alternatifi olan Kılıçdaroğlu'nun idrak derecesinin boyutunu gösteren şu örnek bile adeta bir kara mizah içinde yaşadığımızın işaretidir. Biliyorsunuz, CHP'nin başındaki zata zaman zaman istihza ile yerli ve milli vasıflara sahip olmadığına işaretle, 'Bay Kemal' diye hitap ediyoruz. Bu zat, cumhurbaşkanı adaylığına niyetlenince kendine akıllı uslu bir sıfat aramak yerine sonundaki ünlemi anlamadan 'Bay Kemal' ifadesini sloganı haline getirmiş." diye konuştu.

Muhataplarını tanıdıklarını belirten Erdoğan, "Adaylığını zor yetiştirecek. Slogandı, programdı, vizyondu onları hiç yetiştiremez. Memleketin her işi gibi, muhalefetin adayının sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi o kadar sevdi, öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganını da vereyim: Bay bay Kemal. Alsın tepe tepe kullansın. Telifini de istemeyiz. Bizden yana helali hoş olsun." ifadesini kullandı.

Erdoğan, bunları söyleyince muhalefetin, "Tayyip Erdoğan bizimle maytap geçiyor" diye feveran ettiğini dile getirerek, "Siz dalga geçilecek iş yaparsanız, elbette biz de dalgamızı geçeriz." değerlendirmesinde bulundu.

Memleketin gülmeye, eğlenmeye de ihtiyacının olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Hiçbir işe yaramıyorsunuz, bari o işe yarayın. Eğer siz, dikkate alınacak, kulak verilecek iş yapar, söz söylerseniz, biz de size o nazarla bakarız. Şimdi soruyorum, şu fotoğraf karşısında başka nasıl davranabiliriz. Esasen yaptığı siyaset değil, alenen hasisliktir." görüşünü paylaştı.

- "Öyle bir muhalefetimiz var ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor"

Muhalefetin, geçen hafta cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde aynı hasisliğin örneğini sergilediğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne dediler; 'Biz, cumhurbaşkanı adayı çıkartamıyoruz, öyleyse Cumhur İttifakı'nın da adayı olmasın'. Halbuki bizim adaylığımız bir yıldır belli. Anayasa, Seçim Kanunu ortada. Geçen haftaya kadar adaylığımız meselesi hiç aklınıza gelmedi mi? Madem böyle düşünüyordunuz, niye aylardır bizimle yarışacak aday belirlemek için toplantı üstüne toplantı yapıyorsunuz? Gördüğünüz gibi öyle bir muhalefetimiz var ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Bunları görünce aklıma eskilerden bir hikaye geldi. Fi tarihinde memleketin birinde hasisliğiyle, kıskançlığıyla, çekememezliğiyle meşhur bir adam varmış. Bu kişi hasisliği yüzünden bilhassa komşusuyla her konuda kavga edermiş. Adamın namı öylesine alıp yürümüş ki ülkenin padişahının kulağına kadar gitmiş. Padişah 'Hele şu adamı buraya getirin de denildiği kadar hasis mi bir bakalım' demiş. Adamı bulup padişahın önüne getirmişler. Padişah, adama 'Dile benden ne dilersen, hiç eksiltmeden istediğini vereceğim. Ama bir şartla, sana verdiğimin iki katını da komşuna vereceğim'. Adam, ilk şaşkınlığı üzerinden attıktan sonra kısa bir süre düşünmüş ve padişaha, 'Sizden talebim bir gözümün kör edilmesidir' demiş. Padişah şaşkınlıkla adama, 'Ben sana ne dilersen vereceğimi söylüyorum, sen bir gözünün kör edilmesini istiyorsun, sebebi nedir?' diye sormuş. Adam cevap vermiş; 'Maksat komşunun iki gözü çıksın'. Altılı masanın geldiği yer ülkenin ve milletin hayrına herhangi bir işe talip olmak yerine bizim yaptıklarımızı yıkmak, yok etmek, tersine çevirmek vaadine saplanıp kalmaktır. 'Madem biz Cumhurbaşkanı adayı çıkartamıyoruz, Cumhur İttifakı da çıkartmasın' demenin başka anlamı olabilir mi? 'Madem vizyonumuz yok, Cumhur İttifakı'nın da olmasın' demenin başka manası olabilir mi? 'Madem biz iş yapmayacağız, öyleyse AK Parti'nin yaptıkları da yıkılsın' demenin başka hükmü olabilir mi?"

- "Milletten utanmadıkları kesin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların tarihlerinin, hep benzer işlerle dolu olduğu için bugün yaptıklarına şaşırmamak gerektiğini vurgulayarak, "Milletten alamadıkları iktidara, kimi zaman darbecilerin, kimi zaman vesayetçilerin ihsanı olarak konmak bunların tarihinde var. Dün hayallerini ve hayatını çaldıkları merhum Menderes'in bugün de sloganını çalarak Genel Merkezlerine asmışlar. Bunların Allah'tan korkularını bilmeyiz ama milletten utanmadıkları da kesin. Onun için 'Türk siyasetini bu hale getirenler utansın' demekle iktifa ediyoruz." düşüncesini dile getirdi.

Milletin 14 Mayıs'ta bir kez daha bu hasis, muhteris, utanmazlık siyasetine "yeter" diyeceğini belirten Erdoğan, "Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak, 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Hamdolsun milletimizle rabıtamızı hiç koparmadık, gönül bağımızı hiç zayıflatmadık. Birileri kendi sırça köşklerinde siyasetçilik oynaya dursun, biz her fırsatta milletimize gittik, gidiyoruz." dedi.

- "O yanındakilerden de sana hiçbir fayda gelmez"

Erdoğan, sadece 2022'nin başından bu yana diğer devlet ve parti programlarının yanı sıra 49 il ziyareti yaptıklarını, ziyaret ettikleri illerde vatandaşlarla coşkulu şekilde buluştuğunu anlattı.

Toplu açılış törenleriyle milletle beraber eser ve hizmet siyaseti gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, kadınlar ve gençlerle yaptıkları sohbetlere dikkati çekti.

Denizli'de tekstil sektöründe çalışan 2 bin 500 kadın işçiyle bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, "Her biri, ekonomimizi, yatırım, istihdam, üretim, ihracat cari fazlayla büyütme hedefimize katkı veren fabrikaların hizmete açılış sevincini iş insanlarımızla, iş kadınlarımızla beraber yaşadık." sözlerini sarf etti.

Togg Fabrikası'ndan Yusufeli Barajı'na nice dev eseri ülkeye kazandırdıklarına işaret eden Erdoğan, "Bay Kemal herhalde Yusufeli Barajı'nı da kapatırsın. Bay Kemal herhalde Togg'u da kapatırsın. Bay Kemal, senin gücün bunlara yetmez. Bu millet seni öyle kovalar ki kaçacak delik ararsın. O yanındakilerden de sana hiçbir fayda gelmez." diye konuştu.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan