Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (3)

TAKİP ET

"Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. CHP'yi bu bataklığın, bu mafya düzeninin içine siz soktunuz. Kendi içinizdeki meseleyi örtmek için de sokakları ateşe veren, gençleri öne sürüp belediye binalarına saklanan sizsiniz. Gençleri kışkırtan, polisle çatıştıran sizsiniz. O gençlerin eğer hayatları karardıysa o hayatları karartan da CHP olarak yine sizsiniz" - "Bütün Türkiye son 20 gündür bir tiyatro izliyor, izliyoruz. Daha doğrusu hisseli harikalar kumpanyası izliyoruz. Oyunun yazarı, kurgucusu, figüranları CHP'liler. Sahne CHP'nin sahnesi. Perdeyi açan CHP, kapatan CHP" - "Bir yandan gençleri sokağa çağırıyor, kışkırtıyor, küfür ettiriyor, polise saldırtıyorsunuz, sonra utanmadan timsah gözyaşları döküyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu ülkenin gençlerini size yedirtmeyeceğiz, kullandırtmayacağız. Gençleri yolsuzluklarınıza paravan yapmanıza müsaade etmeyiz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. CHP'yi bu bataklığın, bu mafya düzeninin içine siz soktunuz. Kendi içinizdeki meseleyi örtmek için de sokakları ateşe veren, gençleri öne sürüp belediye binalarına saklanan sizsiniz. Gençleri kışkırtan, polisle çatıştıran sizsiniz. O gençlerin eğer hayatları karardıysa o hayatları karartan da CHP olarak yine sizsiniz." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 19 Mart'tan itibaren siyaset sahnesinde çok farklı bir oyun oynandığını belirtti.

Son günlerde yaşananlara değinen Erdoğan, "Bütün Türkiye son 20 gündür bir tiyatro izliyor, izliyoruz. Daha doğrusu hisseli harikalar kumpanyası izliyoruz. Oyunun yazarı, kurgucusu, figüranları CHP'liler. Sahne CHP'nin sahnesi. Perdeyi açan CHP, kapatan CHP. Bilinmeyen bir şey vardı; o da bu orta oyununun kavuğunun kimde olduğuydu. Şimdi hafta sonu yaptıkları baskın kurultayla kavuk, Sayın Özel'in başına geçmiş oldu. Ancak 20 gündür oynanan bu tuluattan bir türlü anlayamadığımız, sahne ışıklarının sahneye değil, bize doğrultulmuş olmasıdır." diye konuştu.

Oyunu yazanın, sahneleyenin, çalıp çırpanların, İstanbul'da "Escobar" düzeni kuranların, paylaşım kavgası verenlerin CHP'liler olduğunu söyleyen Erdoğan, şikayeti ve tanıklığı yapanların, savcıların kapısında ihbar sırasına girenlerin, bunlara rağmen zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışanların da CHP'liler olduğunu vurguladı.

CHP'lilerin, bütün kiri, pası, lekeyi, çamuru kendilerinin üzerine sıçratmak için olmadık taklalar attığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Hayırdır, CHP olarak siz bizi gözüne far tutulunca donup kalan tavşan mı zannettiniz? Kusura bakmayın, kendi iç tartışmalarınızın bedelini, faturasını ne bize ne de millete ödetemezsiniz. Sizin 'kavuk' tartışmanız bizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Sizin iç hesaplaşmanız bizi zerre kadar alakadar etmez. Şimdi çıkmışlar; 'Şu gözaltına alındı, bu tutuklandı, onu serbest bırakın' başınıza ne geldiyse sizin kavuk sevdanız, koltuk hırsınız, dizginlenemez kibriniz, bundan dolayı geldi. Sizin açgözlülüğünüz yüzünden geldi. Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. CHP'yi bu bataklığın, bu mafya düzeninin içine siz soktunuz. Kendi içinizdeki meseleyi örtmek için de sokakları ateşe veren, gençleri öne sürüp belediye binalarına saklanan sizsiniz. Gençleri kışkırtan, polisle çatıştıran sizsiniz. O gençlerin eğer hayatları karardıysa o hayatları karartan da CHP olarak yine sizsiniz. Tarih boyunca hep bunu yaptınız. Sandıkta kazanamayınca gençleri sokağa döktünüz. Onların kavgalarından, çatışmasından, hatta onların akan kanından kendinize rant devşirdiniz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerinin omuzlarına basarak, onları çiğneyerek, onları bozuk para gibi harcayarak kariyer basamaklarını tırmandınız."

- "Gençleri yolsuzluklarınıza paravan yapmanıza müsaade etmeyiz"

CHP'lilerin, çoğu zaman bir hiç uğruna Türkiye'nin çocuklarını feda ettiğini anlatan Erdoğan, sonra da utanmadan, sıkılmadan başkalarının suçlandığının altını çizdi. Erdoğan, CHP'lileri eleştirerek, şöyle konuştu:

"Her zaman yaptığınız, kurtla avladınız, çobanla yediniz, sonra sürünün sahibiyle oturup timsah gözyaşları döktünüz. Buradan soruyorum; bugün sürekli üzerinde tepindiğiniz Deniz Gezmiş'i sahaya süren siz değil misiniz? Meclis'te oylamadan kaçarak idamını onaylayan siz değil misiniz? İdamını izleyen, güya mezarı başında gözyaşı döken siz değil misiniz? Tüm bunlardan sonra utanmanız gerekirken işinize her geldiğinde Deniz Gezmiş'i kullanan siz değil misiniz? Sadece Deniz Gezmiş'e değil, Sabahattin Ali'ye, Nazım Hikmet'e bakın. Aynı riyakarlığı, aynı nebbaşlığı orada da görürsünüz. Şimdi de bir yandan gençleri sokağa çağırıyor, kışkırtıyor, küfür ettiriyor, polise saldırtıyorsunuz, sonra utanmadan timsah gözyaşları döküyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu ülkenin gençlerini size yedirtmeyeceğiz, kullandırtmayacağız. Gençleri yolsuzluklarınıza paravan yapmanıza müsaade etmeyiz."

Orta oyunlarının bayatladığını, milletin bu tiyatroları izlemediğini belirten Erdoğan, milletin CHP'nin senaryolarına prim vermediğini vurguladı.

CHP'nin kendisinin çalıp, kendisinin oynadığını dile getiren Erdoğan, CHP'lilerin güvendiği dağlara karların yağdığının altını çizerek, "Medet umduğunuz, önünde eğilip büküldüğünüz batılı aktörler sizi terk edeli çok oldu. Son bir umutla aradığınız numaralar ya kapalı ya sizi engelledi ya da kapsama alanı dışına çıktı. Kimse sizi umursamıyor, değer vermiyor, yalanlarınıza kimse kanmıyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, büyük bir çaresizlik içerisinde olan CHP'lilerin, üç haftada tüm itibarlarını kaybettiğini ifade etti.

- "Yaşadıkları hezimeti unutturmaya çalışıyorlar"

CHP'lilerin milletin nazarında rezil rüsva olduğunu, batılı efendilerinden destek görmediğini anlatan Erdoğan, "boykot" çağrılarının ekonomiyi değil bumerang gibi CHP yönetimini vurduğunu dile getirdi.

CHP'nin tüm cephelerde bozguna uğradığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi bize sataşarak, partimize ve ittifak ortağımıza edepsizce hakaret ederek, yaşadıkları hezimeti unutturmaya çalışıyorlar. Aslında hiç cevap vermeye değmez ama gençler bunları bilsin, gençler CHP'nin tarihini öğrensin. Ne diyor Özgür Bey? 'CHP istese tek parti olarak devam edecekken demokratik seçimlerle ülkeyi tanıştıran parti CHP'dir' diyor. Lütuf buyurdunuz. Ardından haddini daha da aşarak bizi cuntacılıkla itham ediyor. CHP'nin ikinci genel başkanı malum İsmet İnönü. Koltuğu çok severdi. CHP'deki koltuğunu 1972 yılında, 88 yaşındayken, o da isteyerek değil Bülent Ecevit karşısında kaybedince bıraktı. 1930 yılında ilk çok partili siyaset denemesinde koltuğu öyle bir sallandı ki serbest Cumhuriyet Fırkasında üç ay tahammül edebildi, sonra o partiyi kapattırdı. 1946'da kendi isteğiyle değil, gönüllü olarak değil, bakın altını çizerek söylüyorum; yoğun uluslararası baskılar nedeniyle çok partili hayata geçmek zorunda kaldı. Buna mecburdu, başka çaresi, başka yolu yoktu. Şimdi o mecburiyeti sanki lütufmuş gibi kibirle milletin yüzüne vuruyorlar."

Erdoğan, 1950'deki ilk şeffaf seçimde iktidardan uzaklaştırılan CHP'nin o günden itibaren tek başına iktidara gelemediğini ifade etti.

İktidara gelemeyen, sandıktan çıkamayan CHP'nin, o dönemlerde 27 Mayıs cuntasının taşlarını döşediğini vurgulayan Erdoğan, "CHP, ülkenin ayarlarını öyle bozdu ki 1961, 1962, 1963, 1969, 1971 yıllarında cunta girişimleri oldu. 12 Mart muhtırasını alkışladılar, 27 Aralık 1979 muhtırasına ve 12 Eylül cuntasına giden yolu açtılar. 28 Şubat darbesine alenen alkış tuttular. Bizim yırtıp çöpe attığımız 27 Nisan bildirisinin arkasında durdular, sokaklara çıkıp 'Ordu göreve' diye gösteriler yaptılar." diye konuştu.

(Sürecek)

ak parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM