Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (5)

TAKİP ET

"(Başörtüsüne anayasal güvence teklifi) 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz" - "(Tayfun füzesi) Siz sakin olun, uslu durun, bizim Atina'yla matinayla işimiz yok, bize dokunmayana biz dokunmayız" - "Amacımız, ülkemizin Türkiye Yüzyılı'na, geçmişin tüm yüklerinden arınmış, enerjisini tam kapasite yeni hedeflerine yöneltmiş, vaktinin tamamını geleceğine hasretmiş şekilde girmesini sağlamak"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne anayasal güvence teklifine ilişkin, "400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz." dedi.

Erdoğan, 2023'ün ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, başörtüsüne anayasal güvence getiren kanun teklifini değerlendirdi.

CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan "başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi" konusunu, Anayasa teklifiyle aile kurumunu güçlendirecek ilave bir adımla kökünden çözme iradelerinin takipçisi olduklarını söyleyen Erdoğan, "Şayet bu teklif, Meclis Genel Kurulunda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif, 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde ise milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz. Bu hususta gelişmeleri yakından takip edip üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye'de "yapılamaz, edilemez, başarılamaz, hayata geçirilemez" denilen ne varsa hepsini de vatandaşların hizmetine sunmuş olmanın memnuniyeti içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, "Bizde yapay gündem, şov, göz boyama olmaz. Bizde yalnızca yaptıklarımız ve yapacaklarımız vardır. Bizim yaptıklarımızdan haberi olmadığı gibi atma hazırlığında olduğumuz adımları sahiplenmeye kalkanlar ise yalnızca kendilerini kandırırlar." ifadesini kullandı.

- "Yunan, 'Bunlar Atina'yı vuracak' demeye başladı"

Erdoğan, "Muhalefetin 'yapılamaz' dedikleri ve yapılanlar" başlıklı videoyu izletti. Video, partililerce ayakta alkışlandı.

Videoda yer alanların ilginç şeyler anlattığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin geçmişiyle bir farkı var mı? Dün neyse bugün de o. İşte Bayraktar, Baykar, bütün eserleriyle... Gelirken arabada onu konuşuyorduk; Baykar, bize bir şeyi öğretti. Artık biz yaparız, yaparız, yaparız. Biz İHA'yı, SİHA'yı, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık mı? Şimdi savaş uçağını yapıyor muyuz? Bu millet yapar. Bizim bir tane kendi eserimiz olan füzemiz yoktu. Şimdi bu füzelerimizi kendimiz yapıyor muyuz? Öyle yapıyoruz ki Yunan tutuştu. Gazeteler başlıkları atıyor, 'Uyuyorsunuz, bak, adam İzmir'den Tayfun'u gönderiyor' diyorlar. 561 kilometre menzil, ben de arkadaşlara 'Yetmez, bunu 1000 kilometreye çıkarmamız lazım' dedim. Tabii bu haber geçince bu sefer Yunan, 'Bunlar Atina'yı vuracak' demeye başladı. Siz sakin olun, uslu durun, bizim Atina'yla matinayla işimiz yok, bize dokunmayana biz dokunmayız. Karabağ'a gittik, niye gittik? Karabağ'da kardeşlerimiz var, onların imdadına yetiştik. Aynı şekilde Libya'ya gittik. Kardeşlerimiz var, onun için gittik. Kardeşlerimizin, mazlumların, mağdurların olduğu her yerde Türkiye var, Türk var."

AK Parti'nin, vizyonunu ortaya koyduğunu, programını ve projelerini hazırladığını, en doğru vakitte bunları hayata geçirdiğini, daha sonra büyük hedeflere yöneldiğini dile getiren Erdoğan, "Biz işte buyuz. Çalışanlarımızdan emeklilikte yaşa takılanların meselesini hal yoluna koyduğumuz gibi ömrü boyunca girdiği hiçbir seçimi kazanamayarak siyasette kifayetsizliğe takılanların meselesini de inşallah seçim sandığında çözüme kavuşturacağız." sözlerini sarf etti.

Attıkları her adımın, açıkladıkları her haberin, milyonlarca insana doğrudan dokunarak hayatını olumlu yönde etkilediğine dikkati çeken Erdoğan, "Geçtiğimiz 20 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde ülkemizin çözülmemiş hiçbir meselesi, toplum kesimlerinin karşılanmamış hiçbir talebi, bölgemizde ve dünyada tamir edilmemiş hiçbir ilişki, velhasıl geride 'keşke' demeyeceğimiz hiçbir konu bırakmama azmiyle yolumuza devam ediyoruz. Amacımız, ülkemizin Türkiye Yüzyılı'na, geçmişin tüm yüklerinden arınmış, enerjisini tam kapasite yeni hedeflerine yöneltmiş, vaktinin tamamını geleceğine hasretmiş şekilde girmesini sağlamak. Milletimize şükran borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu hafta Antalya'ya gideceğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kumluca'ya gideceğiz, yaptığımız bütün konutları, yerlerinde göreceğiz. Manavgat'ta o konutlar, Kumluca'da malum sel afeti; hemen orada neler yaptığımız hepsi ortada. Böylece laf ola beri gele yok, biz tam aksine milletimizin derdiyle hemhal olan bir iktidarız. İşte o akşam arkadaşlarımız anında Kumluca'ya gittiler. Ardından aynı şekilde Finike, bütün oraları dolaşmak suretiyle bütün adımlarımızı attık. Rabb'imden 2023'te bizlerle birlikte cümle kullarının hakkında hayırlı olanı takdir ederken her derde derman, her zorluğa kolaylık, her darlığa bolluk, her bedene sağlık, her ömre bereket vermesini, dualarımızın kabulünü niyaz ediyoruz."

(Bitti)

ak parti TBMM grup toplantısı Anayasa Anayasal güvence getiren kanun teklifi başörtüsüne Anayasa güvence teklifi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan