Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (4)

TAKİP ET

"(Altılı masa) PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firari FETÖ'cüler bu alaca karanlık kuşağı masası sayesinde ülkeye geri dönebileceklerinin hesabını yapıyor" - "Esasında bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı. Örneğin Saadet'e CHP ile HDP, PKK'nın İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş. İYİ Parti'ye bu şer masasının bölücülük planlarını örtme vazifesi verilmiş" - "Terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Siyasetteki uzantılarına milletimiz gereken dersi verecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altılı masaya yönelik eleştirilerde bulunarak, "PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firari FETÖ'cüler bu alaca karanlık kuşağı masası sayesinde ülkeye geri dönebileceklerinin hesabını yapıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde A Haber, ATV, A Para ve A News ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP ile HDP heyetleri arasında geçen hafta başında TBMM'de yapılan görüşmeyi eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"HDP Eş Başkanı, bay bay Kemal ile görüşmeden sonra 'Gelecek dönem yapılacakları istişare ettik' diyor. İYİ Parti Genel Başkanı çıkıyor, 'HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez' diyor. Bakıyorsun bir gün önce bunu söylüyor, bir gün sonra çok çok farklı bir tornistan. Sanki bunların hepsi unutulmuş. Partinin eski sözcüsü bile hanımefendiye inanmıyor, partisinden istifa ediyor. Esasında bu masanın başını ilk andan beri CHP ve HDP çekiyor. Diğerleri bu masanın yancısı. Örneğin Saadet'e CHP ile HDP, PKK'nın İslam düşmanlığını gizleme rolü verilmiş. İYİ Parti'ye bu şer masasının bölücülük planlarını örtme vazifesi verilmiş. Onlar da bu rolü hevesle yerine getiriyor. PKK'lılar bu garabet masanın kendilerine umut verdiğini söylüyor. Firari FETÖ'cüler bu alaca karanlık kuşağı masası sayesinde ülkeye geri dönebileceklerinin hesabını yapıyorlar. Kamudan temizlediğimiz FETÖ'cüler ve PKK'cılar devlet kadrolarını işgal etmek için şimdi gün sayıyor. Milletim bunların hepsini görüyor. İnanıyorum ki milletimiz bunların hepsine de en güzel dersi 14 Mayıs'ta verecektir."

- "Bu millet hesapların en güzelini sorar"

Bölücü terör örgütü elebaşlarının "CHP'yi biz getiriyoruz", "Altılı masayı biz getiriyoruz", "14 Mayıs'ta Erdoğan'dan bu ülkeyi temizleyeceğiz" şeklinde açıklamalar yaptığına dikkati çeken Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Bu ara onlara son dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan zat, o da katıldı. Bakıyorsunuz aynı şeyleri o da söylüyor. 'Türkiye'nin Erdoğan'dan kurtulması lazım' diyor. Erdoğan sana ne yaptı? Erdoğan bu ülkeye hizmetkar olmaktan başka ne yaptı? Yazıklar olsun. Şu anda terör örgütleriyle yan yana olanlarla sen yan yanasın. Yıllar yılı zaten onlarla beraber oldun. Seni bir yere koymadılar. Şimdi kalktın cumhurbaşkanı adayı oldun. Cumhurbaşkanı adayı olmak suretiyle de acaba seni yanlarına alacaklar mı almayacaklar mı, işte onun için de senin de kapını çaldılar. Şimdi bu kapını çalmakla da belki bu akşam hala görüşmeleriniz devam ediyor bilemem. Buradan acaba sana da bir şeyler çıkar mı çıkmaz mı bunun gayreti içerisindesin. Çünkü her gelene 20 sana, 10-15 sana... Bay bay Kemal şu anda hepsine bir şey dağıtıyor. 'Ne vereyim abime' dediğimiz bu. Bunu çok açık, net bir şekilde yapıyor. Bütün bunlara karşı benim milletim hesap sormayacak mı? Bu millet hesapların en güzelini sorar. İnşallah 14 Mayıs'ta da bunu soracak."

- "Gereken dersi Cudi'de, Gabar'da verdik"

Yayında, HDP'li siyasetçilerin bölücü terör örgütünü öven açıklamalarının yer aldığı videonun izlenmesinin ardından Erdoğan, Sırrı Sakık'ın "Yüz yıllık cumhuriyeti yıkacağız" sözlerine tepki göstererek, şöyle devam etti:

"Bay bay Kemal sen kiminle, neyi konuştuğunu bize yutturacak mısın? Kapalı kapıların ardında demek ki görüştüğünüz önemli konular işte bunlar. Öbür tarafta bakıyorsun şu anda parlamentodaki bu partinin başı olan bayan işte buyurun Kandil'de kimlerle el ele, kol kola bu da ortada. Her şey bu kadar açık. Bütün bunlara rağmen terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Siyasetteki uzantılarına milletimiz gereken dersi verecek. Biz AK Parti iktidarı olarak gereken dersi Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Tendürek'te verdik. Gereken dersi vererek bunları sindirdik. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Terörist başları ile şu anda parlamentodaki uzantısı bu terör örgütünün uzantısıdır. Dolayısıyla 'Bu terörist değildir' diye bilir miyiz? HDP'yi kim nereye, nasıl çekiyor? Şu anda da ana muhalefetin başı bunlarla ortaklık kurmak suretiyle parlamentoda bunların yerlerini garantiye almanın gayreti içerisinde. Bu millet bunlara yol vermeyecek."

(Sürecek)

altılı masa Bölücü terör örgütü elebaşları CHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HDP İyi Parti