Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (7)

TAKİP ET

"Bizim amacımız 14 Mayıs'ın hemen ertesinde deprem yaralarının sarılması ve Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yeni bir atılım başlatmaktır" - "CHP'nin bazı anket firmalarını toplayıp kendilerine özel sonuç sipariş ettiğini, bunun için de milyonları özellikle belli rakamlarla bir yerlere çekme gayreti içerisinde olduklarını biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karşılarında ülkenin yirmi yılını çöpe atmaya niyetli bir yapı bulunduğunu belirterek, "Bizim amacımız 14 Mayıs'ın hemen ertesinde deprem yaralarının sarılması ve Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yeni bir atılım başlatmaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, A Haber, ATV, A Para ve A News ortak canlı yayınında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimlerde uygulanacak D'Hondt sistemiyle ne gibi değişikliklerin ortaya çıkabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kendi logosuyla seçimlere girme kararlılığı içerisinde olan partilerimiz buradan ne alırlarsa tabii ki geleceğe de onunla yürüme durumları olacak." ifadelerini kullandı.

Bu durumu aralarında sık sık görüştüklerini, sistemin geliştirilmesi gereken tarafları bulunduğunu, seçimden sonra bunları ele alacaklarını ancak şu anda çok erken olduğunu anlatan Erdoğan, şimdiden bunları konuşmanın faydalı olacağına inanmadığını söyledi.

- "Doğru adımlarla yola devam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemden bahsederken kullandığı "şahlanma dönemi" ifadesinin ne anlama geldiği sorusunu yanıtlarken, ekonomik, sosyal, siyaset alanlarında neler olacağına ilişkin hazırladıkları basın bildirisini yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını anlatarak, daha önce kullandıkları "Durmak yok, yola devam" sloganını "Doğru adımlarla yola devam" şeklinde güncellediklerini ve bunun yeni dönemin başlığı olacağını söyledi.

Türkiye'ye 20 yılda kazandırdıkları güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısının adeta Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir girizgahı gibi olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi sıra asıl büyük hamlemizi yapmaya geldi. Tabii bunun ilk şartı 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı ve Mecliste çoğunluğu kazanmaktır. Çünkü karşımızda ülkenin yirmi yılını çöpe atmaya niyetli bir yapı var. Bizim amacımız 14 Mayıs'ın hemen ertesinde deprem yaralarının sarılması ve Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yeni bir atılım başlatmaktır. İşte şurada eserleri görüyorsunuz. Bir taraftan Rize Artvin Havalimanı, öbür taraftan Togg, öbür taraftan 1915 Çanakkale Köprüsü. Ya bunların hayalinden geçmez bu. Ama biz bütün bunları yapa yapa geliyoruz. İşte bir taraftan Gaziantep'te Gaziray. Ya çıkmış bir tanesi, bu masanın içinde olanlardan, Sivas'a diyor hızlı tren ne gerek? Sivaslı bu adam. Çamlıca, oraya diyor '60 bin kişiyi dolduracaklarmış.' diyor. 'Doldurun da görelim.' diyor. Ya sen buraya uğramadın ki. Bir uğra da bak."

"Çok şaşırmıyor musunuz Sayın Cumhurbaşkanı? Muhafazakar kimliğiyle bilinen isimler?" sorusunu ise Erdoğan, "Şaşırmaz olur muyum? Böyle bir şeyi biz beyefendiden beklemezdik. Nasıl bu lafları etmeye başladı? Kim bunun suflörü? Bilemiyoruz." şeklinde yanıtladı.

Bir kandil gecesi Saadet Partisi Genel Başkan'ının CHP Genel Başkanı'nı cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığında ne hissettiği sorulan Erdoğan, "Allah iyiliğini versin ya. Şu anda bizden daha fazla cumaya gidiyor." dedi.

- "Ben alana bakarım"

"Sosyal medyada anketler üzerinden manipülasyonlar yapıldığının" söylenmesi üzerine Erdoğan, "Ben alana bakarım. Hele hele 11 ilimizdeki bu depremin olduğu dönemde gelen kamuoyu araştırmalarının sağlık, sıhhat durumunu bir defa asla kabullenmek mümkün değil." dedi.

En son Adıyaman'da gerçekleştirdikleri törende 20 bin kişinin meydanı doldurduğunu bildiren Erdoğan, "Bu bir şeyi gösteriyor. Bu alanda olanlar da havalimanından alana gelene kadar yollardaki insanların yoğunluğu anlatılır gibi değildi. Meydanların dilidir aslolan ve meydanların dilinde bunu gördük." ifadelerini kullandı.

Millete dokunmadıktan sonra hiçbir yolun başarıya götürmeyeceğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP'nin bazı anket firmalarını toplayıp kendilerine özel sonuç sipariş ettiğini, bunun için de milyonları özellikle belli rakamlarla bir yerlere çekme gayreti içerisinde olduklarını biliyoruz. Tabii her seçim sürecinde içeriden ve dışarıdan algı operasyonu girişimlerine biz alışkınız. Yine benzer yollara tevessül ediyorlar. Tezviratlarla, yalan dolanlarla kazanç elde etme hesabı yapıyorlar. Ama bu millet feraset sahibidir. Yanlış hesapları bozmakta da mahirdir. Onlar sosyal medya oyunlarıyla masa başında hazırladıkları anket tablolarıyla kendilerini oyalayadursunlar. Milletimiz kimi sandığa gömeceğini, kimi oradan çıkartacağını gayet iyi biliyor."

- "Sosyal medyanın yalan, iftira mecrasına dönüşmesinden vatandaşlarımız da mustarip"

Sosyal medyada yayılan yalanlara karşı meydanı boş bırakmadıklarını, İletişim Başkanlığı başta olmak üzere ilgili birimlerin her yalanı, doğrusunu ortaya koyarak ifşa ettiğini aktaran Erdoğan, bu şekilde yüzlerce, binlerce yalanın çürütüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"İletişim Başkanlığımız çürüttüğü yalanlar ve doğrusunu anlattığı bu tezviratlarla ilgili depremin ilk gününden bu yana 52 dezenformasyon bülteni yayınladı. Esasen sosyal medyanın yalan ve iftira mecrası haline dönüşmesinden vatandaşlarımız da mustarip. Depremin hemen ikinci günü elektronik devlet üzerinden açılan dezenformasyon bildirim servisine bugüne kadar vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirimlerin sayısının 10 bine ulaşmış olması da bu rahatsızlığı çok açık, net gösteriyor. Benim bir iletişim seferberliği çağrım olmuştu hatırlarsanız. Vatandaşlarımızın yaptığı bu dezenformasyon bildirimleri de çağrımızın karşılığı bulduğunu açık net gösteriyor. Tabii seçim sürecinde dezenformasyonla mücadele daha bir önem kazanıyor. İnşallah bu mücadelemizi topyekun bir şekilde sürdüreceğiz."

(Sürecek)

canlı yayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye yüzyılı